Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Urfa'dan İdlib'e insani yardım tırı gönderildi
Günyüzü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan; içerisinde gıda ve temizlik malzemesi, mont, çizme, battaniye, soba ve halının bulunduğu tır, Paşabağı Mahallesi'nden törenle Suriye'ye uğurlandı.
Uğurlama törenine de açıklama yapan dernek üyesi Hasan Doğan,"
Günyüzü Derneği olarak, bugün İdlip kırsalında Çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize Bir Tır İnsani yardım Malzemesi gönderiyoruz. Lakin sıkıntı çok büyük biz burdan tüm duyarlı insanlara, sesleniyoruz İdlip,te kelimenin tam anlamıyla İnsanlık Dramı yaşanmaktadır.ve adeta bölgenin Afrikası durumuna düşmüştür.
İşte Bugünlerde Kışın Gelmesiyle bu Mazlumların sıkıntısı daha da arttı Çadırları Sular altında Çamur içerisinde kimileri derme çatma çadırlarda, kimileri naylon muşambalarda ve kimileri de zeytin ağaçlarının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasır üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde yardım yapan ülke yoktur. Ne yazık ki göç eden bu mazlumların çocukları donarak ölmekte. Açlıktan annelerin sütü kesilmektedir. Yiyecek bir lokma kuru ekmek. İçecek suyu dahi bulamayacak duruma düşmüşlerdir. Daha geçen gün 2 Çocuk Donarak yaşamını yetirdi. Bu drama sesiz kalamazdık.
Günyüzü Derneği olarak Yeniden Erva,lar donmasın diye gecemizi gündüzümüze kattık. Yeniden Aylan,lar denizde boğulmasın, Yeniden Ümran’lar enkaz altında kalmasın diye seferber olduk. Buradan tüm duyarlı insanlara çağrıda bulunuyoruz. Urfa’daki bu yardım seferberliğine omuz verelim inşallah. Bu mazlumların umudu sizsiniz. Onlar çaresiz, Çare sizsiniz. Öyleyse elimizden gelen yardımları esirgemeyelim. Her çeşit nakdi ve aynı yardımda bulunalım. Onlar muhacir, biz Ensar olalım. Bugün 5’inci Tırımızı Gıda başta olmak üzere birçok İnsani Yardım Malzemesini İdlib’e gönderiyoruz. Bağışçılarımıza. Emeği ve katkısı olan herkese ve Gönüllülerimize teşekkür ederiz.' dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49