Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Yarış Atların Ölümü

Şanlıurfa'da bir virüs nedeniyle atların öldüğü iddia edildi. Suruç ilçesinde Ünlü Arap ve İngiliz atlarının yetiştirildiği ve at yetiştiricisi Sait Emektar, 10-15 bin lira masraf yaparak yetiştiği atların bir virüs nedeniyle öldüğü belirterek, yetkilileri yardım istedi.

Atının ölüm ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanatçı Sait Emektar,"Şanlıurfa'da son bir haftada özellikle Suruç'ta virüs dolaysıyla 25-30 tane yakın daha yarışa hazırlanan hayvanlarımız bir virüs sinekten bir haftada ölümlerine sebep oluyorlar, ben Sait Emektar olarak maddiyetin peşinde değilim, ben bütün programlarımı bıraktım Suruç' geldim hayvanımızın ölüm haberini aldım, bu atlara belki 10 bin belki 15 bin masraf ettik maalesef kurtaramadık, buradan Şanlıurfa'daki hayvan severlere seslenmek istiyorum özellikle Şanlıurfa yarış atları başkanına seslenmek istiyorum, Şanlıurfa Türkiye Jokey kulumu başkanlığına sesleniyorum Ankara'yı arayıp Şanlıurfa'da bitenle ilgili haberdar yapması gerekir. Ölen Tumbul ve fırtına atlarım haftaya koşuya katılacaktı, ama öldü bu konularda bize kim yardım edecek Tarım il müdürlüğü ne iş yapar, veteriner gelip ilaç yazıp gidiyor. Bizlere yazık değil, mi, Şanlıurfa'da bulunan yarış atların benim seni değil hepimizin bu sağlını önlememiz lazım yoksa bu virüs Türkiye'ye yayılırsa çok yarış atı ölür acilen tarım bakanlığı önlem alması gerek"diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48