Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Uzman Doktor Sıkıntısı
Şanlıurfa kentinde her geçen gün artan sağlık sorunları iyileştirilmeden yenileri ekleniyor. Özellikle nüfus bakımından kalabalık bir kent olan Şanlıurfa’da doktor yetersizliği hastaları mağdur ederken aynı zaman da branşında tek başına hizmet veren doktorlar da durumdan şikayetçi.
Şanlıurfa’da sadece 1 çocuk gastroenteroloji uzmanı var ve günde 30 hasta bu doktordan tedavi görmek zorunda. Hasta yakınları sürekli takibi ve tedavisi gereken hastaları için Malatya ve Elazığ gibi illere gitmek zorunda kalıyor. Çocuklarının tedavisi için başka illere gitme imkanı bulamayan aileler,
Şanlıurfa Eğitim ve araştırma hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Çocuk Gastroloji Uzmanı olarak sadece bir doktorun hizmet verdiğini belirten hasta yakınları, doktor yetersizliğinden şikâyetçi.
Bir hasta yakını, “Çocuk Gastroloji Uzmanı doktoru bir tane var. Diğer illerden gelen hastalar var ve bu hastalara 3 doktor yetmez. Bir aydır doktora ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.
‘’Glütensin Ürünler Dağılıyor’’
Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan,"Urfa'da 1 Bin 472 tane Çölyaklı kardeşlerimiz var. Özellikle Tabii yüzde sekseni çocuktur. Şanlıurfa'daki çölyaklı kardeşlerimiz yaşamını sürdürmesi için ayda bir Büyükşehir belediyesi tarafında 5 kilogram pirinç unu veriliyor. 13 ilçemizde yaklaşık olarak 1 Bin 472 kişiye glütensiz paket dağıtılıyor. Glütensiz içerisindeki paket içerisinde en az 10 malzeme var, Bunları çölyaklı ailelere dağıtılıyor. Büyükşehir belediye başkanı olmak üzere ve diğer ilçelerimizde ki belediye başkanlarımıza ve yardımsever insanlara yardımda bulunan insanların teşekkür ederim “dedi.
‘’Günde Sadece 30 Hastaya Bakılıyor’’
Doğan,"Burada en önemli şey çölyaklı kardeşlerimiz raporları var, çölyaklı kardeşlerimiz oğlum olmak şartıyla yılda bir sefer raporları yenilemek zorundalar yılda bir sefer en azından gidip de kan tahlillerinin bulunması lazım ve muayenesi olması lazım tabii ki şu an bizde Türkiye'de 7'ci Büyükşehiriz bir tane Çocuk Gastroenteroloji doktoru var. oda yetersiz Çölyaklı hastalara sabah beşte erken kalkıp sıraya giriyorlar ve sıra bunu kardeşlerimize gelmeyip günlük yalnızca 30-35 kişi muayene ediliyor. Geri kalan hastalar aylarca sıraya girmek zorunda kalıyor’’ ifadelerini kullandı.
‘’Çevre İllerden Bile Şanlıurfa’ya Geliyorlar’’
Başkan Doğan; ‘’Bu kardeşlerimiz raporları bittiği için devlet tarafından SGK tarafından 57 ile 120 lira para ödemesi yapıyorlar raporları yenileme olmadığından maaşları kesiliyor. Ben yetkililer de ve Sağlık Bakanlığı sesleniyorum bir kişi tek kişi sadece 30 hastaya bakıyor 2 kişi olursa veya başka hastanelerde örneğin Balıklıgöl Çocuk Gastroenteroloji doktorumuz olursa birde Üniversitesi'nde olursa hastalar mağdur olmazlar. Çevre illerden başta Hakkari olsun hastalar bize geliyorlar tek Doktor yetmediği için mağdur oluyorlar. Dün bir çölyaklı Baba beni aradı bir aydır muayene olamıyor ve raporları yenilenmiyor. Ben yetkililere sesleniyorum Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum milletvekilleri sesleniyorum bu sesimizi duysunlar bu çağda bizleri başka illere sevk ettirmeyin doktor atmasını yapın “diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49