Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da ürün çeşitliliği artı
Şanlıurfa'daki GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) bünyesinde ürün çeşitliliği artıyor. Harran Ovası'ndaki Talat Demirören Araştırma İstasyonunda Soya, Pamuk, Aspir ve Yerfıstığı gibi ekili alanlarda teknik heyet incelemelerini aralıksız sürdürüyor.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da, GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) tarafından bir çok altarnetif ürün yetiştiriliyor
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yürütülen sulama yatırımları sayesinde kentte, başta pamuk ve mısır olmak üzere buğday, arpa ve kırmızı mercimeğin ekim alanının artmasının yanında farklı ürünler için de çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, Harran Ovası'ndaki Talat Demirören Araştırma İstasyonunda Soya, Pamuk, Aspir ve Yerfıstığı gibi ekili alanlarda teknik heyet incelemelerini aralıksız sürdürüyor.
İstasyonda ekimi yapılan Soya, Pamuk, Aspir ve Yerfıstığı alanlarında Teknik Koordinatör Halil Hatipoğlu, Yağlı Tohumlu Bitkiler Uzm.Dr.Servet Abrak ve Harran Üniversitesi Zir. Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan Haliloğlu incelemede bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49