Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Ulaşım Zirvesi Başladı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde başlayan 3 günlük UCLG-MEWA Mobilite Şanlıurfa Zirvesi, yerli ve yabancı birçok ulaşım uzmanı ve Ulaşım Profesörün katılım ile başladı. Zirveye katılarak ev sahipliğinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, zirvenin Türkiye ulaşım ile ilgili yapacağı katma değere değindi.
Şanlıurfa'da ulaşım alanında emsal niteliğinde uygulamaları ile birçok ödüle layık görülen Büyükşehir Belediyesi, bu kez geniş kapsamlı bir Ulaşım Zirvesine ev sahipliği yapıyor. Birçok ülkeden ulaşım alanında uzman 250 kişinin katılımı ile başlayan zirve açılış oturumları ile başladı.
Zirveye; AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Arap Kentler Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed al Subih, D8 Genel Sekreteri Dato Ku Jaafar Ku Shaari, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA Eş Başkanı Mohamed Saadie, , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve birçok ülkenin ulaşımdan sorumlu bürokratları katıldı.
CEYLAN, “TÜRKİYE’NİN ULAŞIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR FİKİR ALIŞVERİŞİ OLACAK”
Gerçekleştirilen zirvenin açılışını gerçekleştirerek ev sahipliğinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Gerçekleştirilen bu Ulaşım zirvesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada görüşülecek konuların Türkiye ulaşımı için önemli bir fikir alışverişi olduğunu belirtmek istiyorum. Ev sahipliği için de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu
ÇİFTÇİ, “ŞANLIURFA ULAŞIMI İÇİN EN MODERN TEKNİKLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Katılımlarından dolayı gelen tüm konuklara teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Tarihin sıfır noktasındasınız, peygamberlerin iz bıraktığı bir şehirdesiniz. 12 bin yıllık bu şehir kültürü, tarihi ve yaşamı ile Anadolu’da bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İnsanların huzur içerisinde yaşadığı ve yine Suriye’de yaşanan savaşta bir ensar şehri olarak kardeşlerine kucak açan ve 524 bin kardeşimize 7 yıldır evinde misafir eden bir şehirdir Şanlıurfa. Sizleri bu güzel şehirde ev sahibi olarak ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 93 yılında Türkiye’de başlatmış olduğu yerel yönetimlerdeki bakış acısı ve ufuk sayesinde ülkemiz büyümeye devam ediyor. İşte kırsaldan şehirlere göç alan bu kentleri trafik ve toplu taşıma açısından sistemize etmeninde sistemleri gerekiyor. Şanlıurfa misafirleri ile birlikte 2.5 Milyon nüfusa sahip, Ulaşım filomuz ve Daire Başkanımız ile birlikte ulaşımda günümüzün teknolojisinin tüm teknikleri ve akılı tüm sistemleri devreye koyarak yönetmeye çalışıyoruz. Artık Büyükşehirlerin en önemli yönetiminin ulaşım yönetimi ile olduğunun farkındayız”
“TOPLU TAŞIMADA ÇIĞIR AÇTIK”
Şanlıurfa’nın toplu taşımasında çığır açtıklarına değinen Başkan Nihat Çiftçi, “Tüm toplu taşıma sistemlerinde hem çevreci hem ekonomik hemde insanın ulaşımdaki konforunu en üst düzeye çıkartmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefimiz de insanın huzuru ve mutluluğu var, insanların güvenli bir ortamda seyahat etmeleri vardır. Şanlıurfa’da nerede oturursanız oturun yola çıktıkları zaman, yol standarttı, durak standarttı, yaya standartlarını ve belli sürede istenilen noktaya gitme noktası bizler için en önemli konudur. 314 Toplu taşıma aracı ile Şanlıurfa’da hizmet veriyoruz ve vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler için en önemli kavramdır”
“BU ZİRVE ŞEHİRLERDEKİ ULAŞIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
“Ulaşıma bakış açısı gün geçtikçe ülkemizde gelişiyor” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Gerek Türkiye Belediyeler Birliği olarak gerek ise UCLG olarak sürekli bir çok programlarda bir araya gelmekteyiz. 3 gün Şanlıurfa’mızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu zirvede bir çok bilim insanları ve bir çok ülkeden gelen uzmanlar tarafından burada paneller toplantılar yapılacak. Burada gerçekleştirilecek olan etkilişim bir şehirden diğerine örneklemeler ile devam edecek. Ulaşımda en önemli konulardan bir tanesi eğitimdir, çocuklarımıza küçük yaşta vereceğimiz eğitim ile gelecekte herkesin hakkına saygı duyacaktır” diye konuştu.
“Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli olan otobüs filomuzdan trambüs sistemine geçtik” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Tarihi bölgemizde başlattığımız 7.5 kilometrelik trambüs güzergahı ile testlerini sürdürüyoruz. Bunun ile birlikte 34 kilometrelik raylı sisteme geçmek için çalışmalara başladık. Projelerimiz ve ihale sürecimiz tamamlandı ve şimdi alt yapı çalışmalarını başlatıyoruz. Ulaşım kalitesi ne kadar yükselirse o şehirde yaşayan insanlarında yaşam kalitesi yükselir” diye konuştu.
DUMAN, “ULAŞIM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”
UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’da, “Ev sahipliğinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum. 2 günlük zirvede ulaşım ile ilgili önemli kararları görüşüp paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından gün içinde gerçekleştirilecek olan oturumlara geçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48