Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Tescil Ettirilen Ürün Sayısı 7’ye Ulaştı.

ŞUTSO tarafından başvurusu yapılarak tescil işlemlerinin başlatıldığı Şanlıurfa'ya özgü yerel ürünlerin sayısı 7 oldu. Şanlıurfa Çiğköfte, Urfa Meyan Şerbeti (Biyanbalı)Urfa Eşkilisi ve Urfa Şıllık Tatlısı’nın ardından, Urfa Üzlemeli Pilav, Urfa Frenk Çömleği ve Urfa İsot Çömleği de Urfa Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile tescil edildi. Tescil edilen son yerel ürünlerle birlikte Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın tescil ettirdiği ürün sayısı 7’ye ulaştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, “Şanlıurfa’ya özgü ürünlerimiz, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca onaylandı ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile belgelendirildi. Ayrıca, Haşhaş Kebabı, Ciğer Kebabı, Kıymalı Ekmek (Lahmacun)Lebeni, Yumurtalı Köfte, Patlıcanlı Kebap, Tırnaklı Ekmek, Açık Ekmek, Zerde, Borani, Külünçe, Su Kabağı Yemeği için ise başvurumuzu tamamladık ürünlerimizin ilan sürecini başlattık. İnşallahbu ürünlerimizin de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni ilimize kazandıracağız. 12 ürünümüzün dışında 7 ürünümüzde Türk patent ve Marka Kurumu’nda inceleme aşamasında” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSutsoUrunTecıl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49