Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Okul Alışverişi Başladı
Kurban bayramı alışverişinin ardından okulların açılacak olması esnafın yüzünü güldürüyor. Pazartesi günü başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesinde özellikle okul formaları satan Yıldız meydanındaki mağazalarda büyük yoğunluk yaşanıyor. Okul alışverişi hareketliliğinin başladığını belirten esnaflar, geçen sene ile bu sene arasında ürünlerde fazla bir farkın olmadığını söylediler. Çocuklarına kıyafet ve çanta alan aileler ise, fiyatların genel olarak uygun olduğunu belirttiler.
Yıldız meydanı esnafı "Çantalar 20-115 TL, pantolonlar 30-50 TL, gömlek hırka kısakol-uzunkol gibi üst gruplar 20-50 TL, beslenme çantaları 7,5-10 TL arasında değişiyor. Hareketlilik başladı ama yarından sonra işler iyice artar. Vatandaşlar şu anda fiyatları araştırıyor, karşılaştırma yapıyor. Bu da vatandaşları engelliyor. Vatandaşlar alışverişte biraz geç kaldı. Çünkü son günler bayağı yoğun geçecek" dedi.
Çocuklarının okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri giderleri için ortalama 400-500 TL gibi bir masraf harcadıklarını belirten veli, daha eksiklerin olduğunu ve eksik malzemeleri gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Çocuklarına okul kıyafeti alan ve fiyatların uygun olduğunu belirten Veliler ise "Fiyatlar uygun ama okulların her yıl kıyafet rengi değiştirmesinden şikayetçiyiz. Okullara ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Kıyafet renkleri her okulda aynı olsa ve sadece amblemler farklı olsa daha güzel olur. Sürekli değiştiği için her sene farklı kıyafet almak zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.
Okul alışverişi yapan öğrenci velisi Ahmet Eşiyok da bu sene artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Bu sene fiyatların bariz görülür şekilde arttığını belirten Eşiyok, “Okullar 17 Eylül’de açılıyor ama biz şimdiden alışverişe başladık. Çarşıda iki-üç yeri gezdik ama fiyatların arttığını gördük. Haliyle bütçemizi de zorluyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49