Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Mülteci Danışma Merkezi Açıldı

Açılış öncesi BM Temsilcisi PaoloArtini ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Erin, dünyada ve Türkiye’de mültecilerin durumu ve Şanlıurfa’daki mülteciler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Makamdaki kabulün ardından, Valilik konferans salonundaki açılış törenine geçildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi PaoloArtini’nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, proje koordinatörü İbrahim Akgün tarafından merkezin işlevi, amaçları ve çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, uzun süredir hazırlığı devam eden bir projenin açılışını yaptıklarını belirterek, “Suriyeli kardeşlerimizin hayatlarını biraz daha kolaylaştıracak, ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacak, kendilerini güvende hissettirecek çok hayırlı bir projenin açılışını yapıyoruz. Bu proje ile yeni bir telefon numarası da devreye girmiş olacak. Bu çağrı merkezinde BM’nin finansmanını sağladığı on personel hizmet vermeye başladı. Gece 22.00’ye kadar görev yapacak personel talepleri alacak, alınan talepler sonuçlanana kadar takip edilecek ve geri dönüşü sağlanacak. Bu merkeze Açık Kapı birimimiz de destek verecek, alınan başvuruların yönlendirilmesi ve sonuçlanmasına yönelik katkı sunacak. Son derece faydalı, ilimiz için örnek olabilecek ve Türkiye geneline yaygınlaştırılabilecek bir projenin açılışını Şanlıurfa’da yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Vali Erin, PauloArtini şahsında BM teşkilatına, projenin başından bu yana emek veren Vali Yardımcılarına, proje koordinatörü İbrahim Akgün’e, Valilik personeline ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin dünya çapındaki en fazla mülteciyi misafir eden ülke konumunda olduğunu belirten PaoloArtini de, Türkiye’nin çabalarının büyük bir yük paylaşımı ve fedâkarlık olduğunu kaydetti. Türkiye’nin, mültecilerin ulusal hizmetlere ulaşmasında büyük başarı elde ettiğini ifade eden Artini, “Bugün mülteci danışma merkezinin açılışını yapıyoruz. Mültecilerin hizmetlere erişimini kolaylaştıracak bu projeye çok büyük önem atfediyoruz” dedi.

Mülteci Danışma Merkezi’nin ilk adımının çağrı merkezinden oluştuğunu, mültecilerin çağrı merkezi aracılığı ile bilgi edinebileceğini dile getiren Artini, bunun Şanlıurfa Valiliğinin Açık Kapı yaklaşımına da bir takviye niteliği taşıdığını söyledi. Projenin ikinci adımının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürütüldüğünü belirten Artini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri hizmetlerinin mültecilere ulaştırılmasının böylece kolaylaştırıldığını kaydetti.Projeye katkı sunan kuruluşlara teşekkür eden Artini, projenin başarılı olmasını ve ihtiyaç duyulan illerde de uygulanması gerektiğini ifade etti.

Açılış törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Vali Yardımcıları Ufuk Akıl ve Bahadır Güneş, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bazı STK temsilcileri ile proje ekibi katıldı.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUrfahaberValıErın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48