Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa' da Maganda Cinayetini Aydınlattı
Şanlıurfa'nın Devteşti Mahallesinde ölen 12 yaşındaki Mehmet Doğan’ın ölümüne neden olan olayı Şanlıurfa polisi aydınlattı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü cinayet masası polisleri, bu kez 2014 Aralık ayında maganda kurşunu ile ağır yaralanan ve 10 gün hastanede tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren 12 yaşındaki Mehmet Doğan’ın ölümüne neden olan magandayı ilginç bir yöntemle buldu ve cezaevine koydu. İnşaat işçisi Salih Doğan’ın yaklaşık 10 ay önce eşi Hacer ve oğlu Mehmet ile birlikte kiralık ev aramaya çıktığı Devteşti Mahallesi'nde ara sokaklarda dolaşırken nereden ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşun 6'ncı sınıf öğrencisi Mehmet'in başına isabet etmişti. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde 10 gün yoğum bakımda tutulan 12 Yaşındaki Mehmet Doğan yaşamını yitirmişti. Mehmet Doğan’ın ölümüne neden olan maganda bir türlü bulunamamıştı.
Mehmet’in ölümüne neden olan magandanın yakalanması ve cezasını çekmesi için başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istemişti. Başbakanın talimatı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün olayı takip etmesiyle ile Urfa polisi, Dünyaca ünlü polisiye diziler ‘Cold Case’ ve CSI Miami yöntemiyle magandaya ulaştı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü cinayet masası polisleri, çok zor tespit edilmesi gereken magandayı yaklaşık 10 ay sonra ilginç bir yöntemle buldu.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü cinayet masası polisleri, magandaya ulaşmak için 3 binin üzerinde ruhsatlı silahın teker teker Balistik incelemesini yaptı. Bunu da ruhsatlı silahı olanlara hiçbir şekilde hissettirmeden gerçekleştirdi. Ruhsatlı silah sahiplerini ürkütmeden yürüttüğü çalışmasında olayın yaşandığı Devteşti Mahallesini mercek altına aldı. Ruhsatlı silah sahiplerini bir bir telefonla arayıp emniyete kadar gelmelerini istedi. Bunu da çok ustaca yaptı.  Cinayet Masası polisleri,  bulundurma ruhsatı olanları “Ruhsatlı silahlarınızın evrakında bir problem var. Silahınızla birlikte emniyete kadar gelmeniz gerekiyor. Evrakınızı yenilememiz gerekiyor.” şeklinde silah sahibine çaktırmadan silahları inceledi magandaya ulaştı. Yaklaşık 3 bin civarında ruhsatlı silahın incelenmesi esnasında 12 Yaşındaki Mehmet Doğan’ın ölümüne neden olan maganda yapsat işi ile uğraşan Ahmet D. çıktı. Maganda Ahmet D. bir hafta önce çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Tere yağdan kıl çeker gibi maganda cinayetini çözen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü cinayet masası polisleri daha öncede Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde metruk evde ölü bulunan motosikletli gezgin çok karmaşık olan cinayetini aydınlatmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49