Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Kurban Bayramı Öncesi Trafik Tedbirleri Artırıldı
Bayram tatilinin huzur ve güven ortamında geçmesi için çalışmalarını sürdüren İl Emniyet müdürlüğü, meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla gerekli tedbirleri aldı.
Konuyla ilgili Şanlıurfa Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada;
Bayram sevincimizin üzüntüye dönüşmemesi, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerini temin etmek için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı süresince trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda;
- Drone ile havadan trafik denetimlerinde bulunulacaktır- Trafik ekibi sayısı artırılarak hız ihlali, emniyet kemeri kullanma vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık verilerek, sürücülere kurallara uyulması yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır.
- Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla farklı noktalarda seyir halinde ve çevirmeli olarak radar denetimleri yapılacaktır.
- Toplu taşıma yapan araçlar üzerinde sivil personel görevlendirilecek, şoförlerin araç sürme sürelerine uyup uymadıkları ve hız ihlalinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecektir.
- Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik denetimleri artırılacaktır.
- Özellikle şehirlerarası toplu taşıma araçları, tur otobüsleri ve mevsimlik işçi taşıyan araçlar üzerinde denetimlerimiz artırılacaktır. Şehirlerarası toplu taşıma yapan araç sürücülerinin 02.00/08.00 saatleri arasında uygulama noktalarında durdurularak gerekli kontroller yapılacak bu esnada 20 dakika sürücünün dinlendirilmesi sağlanacaktır.
- Sürücülerin ve yolcuların bilgilendirilmeleri amacıyla broşür dağıtımları yapılacaktır.
- Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve duyarlılıklarının arttırılması için ilimizin değişik alanlarına afiş ve pankartlar asılacaktır.
- Toplu taşıma yapılan şehirlerarası otobüs terminalinde yolcuların ve sürücülerin bilgilendirilmesi amacıyla 24 saat boyunca güvenli bir seyahat için sürücülerin ve yolcuların dikkat edeceği hususlar her saat otobüs terminali ortak anons sisteminden okunarak bilgilendirme yapılacaktır.
Sürücülerimizin hız limitlerine, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ile trafikte nezaket ve saygı kuralları içinde sürüş gerçekleştirmeleri neticesinde bayram sevincimizi üzüntüye dönüştüren trafik kazalarının meydana gelmemesi en büyük temennimizdir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49