Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Klimalı Durak Kuruluyor

Büyükşehir Belediye Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Twitter adresinden yapılan paylaşımda, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde klimalı durak montaj çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Klimalı duraklar bir çok ilde var. Bazı Büyükşehirlerde durakların enerjisi, aydınlatması güneş enerjisinden elde ediliyor. Güneş enerjisiyle çalışan klimalı duraklardan ilki 6 yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmişti. İstanbul‘da 3 bin durağa bu yıl İEET tarafından LED aydınlatma sistemi kurulacak. Bu duraklardaki enerji ihtiyacının bir kısmı da güneş panelleri ile sağlanacak. İETT’nin ürettiği enerjisini güneş panellerinden alan, teknolojik yenilikleri içinde barındıran akıllı durakta, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği ara birim, ücretsiz internet hizmeti bulunuyor.

Gaziantep‘te de Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerjiye yönelik çalışmaları, meyvesini vermeye başladı. Bu kapsamda hazırlanan “Solar Enerjili Otobüs Durağı”na yönelik ilk denemede başarı sağlandı. Projeyle durakta bekleyen yolcular, telefon, tablet, engelli araç gibi ekipmanları şarj edebilecek. Ürettiği enerjiyi depolayan durak, gece aydınlatma için ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını karşılayacak, ayrıca tasarruflu aydınlatma sistemiyle desteklenecek. Proje, yeni nesil otobüs duraklarının sürdürülebilir şehircilik ve ekolojik temellere dayanan anlayışla gelişeceğini ortaya koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48