Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa'da "Karabağ Kardeşlik Parkı" Açıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliği yaşatmak adına ‘Karabağ Kardeşlik Parkı’ törenle hizmete açıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, “Karabağ Kardeşlik Parkı iki kardeş ülke arasındaki bağı ve tarihi şuuru daha da güçlendirecektir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini Şanlıurfa'da yaşatmak adına Yenice Mahallesi'nde 106 bin metrekarelik alanda yaptırılan parka ‘Karabağ Kardeşlik Parkı’ adını verdi. Karabağ Hocalı'da katledilen 613 Azerbaycan vatandaşını temsilen de "Hocalı Soykırımı Anıtı" dikildi.

Gerçekleştirilen açılış öncesi Türk-Azeri şarkıları söylenirken iki ülke arasındaki kardeşlik yaşatıldı. Açılışa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Şanlıurfa Milletvekli Halil Özcan, Şanlıurfa AK Parti il Başkanı Bahattin Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve çok sayıda brokrat katılım sağladı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karabağ Kardeşlik Parkı iki kardeş ülke arasındaki bağı ve tarihi şuuru daha da güçlendireceğini belirterek şunları söyledi;

“Bakü ziyaretimizde çok güzel programlar oldu ve neticesinde Büyükşehir Belediye Meclisimiz hem Karaköprü ilçemizdeki Maşuk bölgemizde yapımını sürdürdüğümüz bulvara Azerbaycan Bulvarı ve aynı şekilde Eyyubiye ilçemizin Yenice mahallesinde 106 bin metrekarelik bu parka da Karabağ kardeşlik parkı ismini verdi. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Meclisini tebrik ediyorum. Duygu bir, kültür bir, sevgi ve üzüntünüz bir olursa mesafeler kısalır. Şanlıurfa ile Azerbaycan arasında tarihi yakınlıklarımız da var, şuanda eserlerimizde bulunan gerek Akkoyunlar ile Karakoyunlular Azerbaycan’da medeniyetin kurulmasına vesile olan ilkelerdir. Ve bu medeniyetler Şanlıurfa’nın mimarisine, tarihine ve sokağına imzasını atmıştır. Bu tarihi benzerlikte iki ülkeyi yakınlaştırıyor”

“BİR MİLLET İKİ ÜLKEYİZ”

Karabağ’da Hocalı Soykırımı ile birlikte büyük acıların yaşandığını belirten Başkan Nihat, “ Hocalı Soykırımı hepimizin hafızalarında yer alıyor, Peygamberler şehrinde yaşayan gençlerimize bir farkındalık ve uyarıcılığının olması sebebi ile bu Anıtı ve Karabağ kardeşlik parkımız gençlerimizde bu farkındalığı ortaya çıkartacaktır. Onları düşünmeye ve kardeşlerinin farkında olmaya sevk edecek, mesafeler kısalacak gönülden gönülle köprüler oluşacak. Bizler sadece bir başlangıç dedik ve sadece buna vesile olan kişileriz İnşallah bu güzel park ileride Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimizin de ziyaret yeri olacak. Eyyübiye ilçemiz tarihi bir ilçe ve bu parkımızın yanında Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni bir imar planlamamız var. Bu tepeye nazır olan bu park bu alanda geleceğe doğru güzel bir şekilde kalacak ve kalıcı olacak. Parkımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kardeş ülke Azerbaycan’da ki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

PAŞAYEVA; AZERBAYCAN’DAN ŞANLIURFA’YA TEŞEKKÜR GETİRDİK

“Büyük vatanımızın bir parçası olan Azerbaycan’dan güzel Şanlıurfa’mıza selam getirdik” diyen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “25 yıl önce Dağlık Karabağ’dan ve çevresi illerinden işgalci Ermenistan’ın acımasız işgali ve yaptığı soykırım yüzünden göçmen düşmüş bir milyon kardeşlerinde sizlere teşekkürler getirdik. Şanlıurfa’mızda bu güzel parkımızı açarak ve kurarak dosta da düşmana da çok önemli bir mesaj veriyorsunuz. Bizim kardeşlerimiz orada acımasızca o zulümleri gördüğü zaman insan hakları ve demokrasi diyen batılı güçler hiç seslerini çıkartmadılar. Ermenistan’ın yaptıklarını görmediler, görmek istemediler. Biz sağolsun kardeş Türkiye’miz dışında birde Pakistan onların desteği dışında Müslüman devletlerden ne yazık ki o desteği göremedik. Bu gün bu parkın burada açılması kendi evlatlarımıza, kendi çocuklarımıza bir mesajdı. Bu gün Azerbaycan’ın bayrak bayramının 100. Yıl dönümü ki biz bunu bu gün bu parkın açılması ile Şanlıurfa’da kutluyoruz. Biz Karabağ’da bu acıları yaşadığımız için Hocalı soykırımında bu acıları yaşadığımız zaman kardeşler, dostlar diye çağırdığımız da Türkiye yanımızda oldu. Türkiye bize bir defa seslenip neredesiniz dediğinde biz Azerbaycan’da 10 Milyon kişi biz buradayız diyoruz, biz Türkiye’nin yanındayız. Bu vatanımız güçlü olursa biz daha da güçlü oluruz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Türkiyenin son dönemlerdeki en büyük projelerinden biri İzmir Aliağa’da Star Rafineri açıldı. 7 Milyar dolarlık bir sermaye ile Azerbaycan dediki; para bizim, petrol bizim, yer kardeş Türkiye’mizin, liman kardeş Türkiye’mizin dedi. Türkiye’nin gücü bizim, bizim gücümüz Türkiye’nin gücüdür”

“AZERBAYCAN TEK DEĞİL”

Azerbaycan tek değil diyen Paşayeva, “Urfa’daki kardeşlerimiz diyor ki Karabağ’dan gelen ses neredesiniz dediğinde Urfa biz buradayız, biz Karabağlıyız diyor. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım çok teşekkür ediyoruz, emeği geçen bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’da, “Hem Türkiye’de hemde Azerbaycan’da söylenilen bir şey vardır, bizler tek milletiz iki devletiz. Her zaman Azerbaycan Türkiye’nin yanında, Türkiye’de her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur. Son günlerde bilindiği gibi Türkiye üzerinde oynana oyunlarda ilk olarak Azerbaycan karşı durmuş ve desteğini vermiştir” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise, “İki devlet tek millet dayanışması ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın Karabağ katliamının her zaman hatırlatmak adına bu parkı açtığı için teşekkür ediyoruz. Eyyübiye ilçemize hayırlı uğurlu olsun, her zaman söylediğimiz gibi onlar konuşur AK Parti yapar, AK Belediyeler yapar diyoruz” diye konuştu.
Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’da Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Eyyübiye’nin Yenice Mahallesinde bulunan 106 bin metrekarelik Karabağ Kardeşlik Parkında; 26 Şubat 1992’de Karabağ bölgesinde gerçekleştirilen Hocalı Soykırımında katledilen 613 Azerbaycan vatandaşını temsilen ‘Hocalı Soykırım Anıtı’ çocuk oyun grubu, kuş evleri, çeşmeler ve kameriyeler yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48