Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates muzaffer hasad

Bu haber kez okundu.

Urfa'da İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtımı ve İstihdam Teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile STK Başkanları, sanayici ve işadamlarının katılımıyla ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek yaptı. Başkan Peltek konuşmasında, Cumhurbaşkanlığının himayesinde başlatılan kampanyayı ŞUTSO olarak desteklediklerini belirterek, “TOBB Başkanlığımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız birlikte hazırlıkları gerçekleştirdi. 25 Şubat'ta yürürlüğe girerek TOBB'da, Ekonomi Şurasında bunun ilanı yapılmıştı. Biz de Türkiye’nin bütün illerinde TOBB öncülüğünde bu konuyla ilgili, ilgili bürokratlarımıza, müdürümüzle, sayın valimizin başkanlığında seferberliği başlattık. Bu konuyla ilgili sayın hocamız ve ilgili kurum müdürlerimiz sizlere bilgi aktaracaklar. Bu vesileyle bu seferberliğimizi ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Başkan İ.Halil Peltek’in konuşmasının ardından Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Esra Siverekli, İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İstihdam Seferberliği 2019 İstihdam Teşvikleri ile ilgili detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçildi.
Soru cevap bölümünün akabinde, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Erin konuşmasında şunları kaydetti: “Gaziantep’ten sonra sanayisi en gelişmiş illerden bir tanesiyiz. Kapasitemizi zamanla ve sürekli istikrarlı bir şekilde arttırma yolunda ilerliyoruz. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde sadece ayakkabıcılık sektöründe, Ayakkabıcılık İhtisas Sanayi Bölgesi diye bilinen inşasını tamamladığımız ve şuan talep topladığımız 13 fabrikamızın 10 tanesine 15 – 20 gün içerisinde 10 yatırımcının talebi oldu ve bu yatırımcılarımıza fabrika binalarını tahsis ettik. 3 fabrika binamız daha var,13 fabrika binamızı da bu yıl faaliyete almak sureti ile 2019 yılı içerisinde Allah izin verirse, sadece ayakkabıcılık sektöründe 4000 -5000 ilave sürekli istihdam gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49