Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa Vali Erin urfahaber trafık kazası

Bu haber kez okundu.

Urfa'da İmitasyon Ürünlere Yoğun İlgi

Kentte son günlerde altın fiyatlarındaki artış nedeniyle evlenecek çiftler çevresine küçük düşmemek için Hindistan'dan getirilen ve gerçeğinden farksız bir şekilde işlenen sarı altın suyuna batırılmış imitasyon takılardan satın alıyor. Düğünlerde takı takmak isteyenler de yüksek altın fiyatı karşısında çareyi altın bilezik yerine tanesi 5 ile 15 lira arasında değişen çakma altınları satın almakta buluyor.

Gerçek altın ürünlerinden ayırt edilmesi güç olan Hindistan altınları seyyar tezgahlarda çalınma korkusu olmadan açık bir şekilde satılıyor. Özenle yapılmış işçiliğiyle ve 2 yıl garanti kapsamında siyahlanmayan bu çakma altınların fiyatı kalitesine göre 5 ile 200 TL arasında değişiyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından dan oldukça rağbet gören Hindistan altını, vatandaşlar tarafından kapışılırken, kuyumcu esnafı ise altının yükselişinden dolayı olumsuz yönden etkilendi. Gün içerisinde iş yapamaz durumuna gelen kuyumcu esnafı siftah yapamazken, çakma altın satan esnaf ise sürümden kazandıkları için satışlardan memnun olduklarını söyledi.

İmitasyon ürünlerine ilginin iyi olduğunu ifade eden bijuteri esnafı Remzi Mızraklı ise, altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı maddi durumu iyi olmayan insanların imitasyon ürünlere ilgi gösterdiğini kaydetti.

Mızraklı, evlenecek çiftler genellikle imitasyon ürünlerini tercih ediyor yöresel kemer, freng bağı, yüzük, bilezik, burma ve kordon gibi ürünleri tercih ediyor. Düğün olunca evlenecek ve durumu iyi olamayan kişiler karşı tarafla anlaşmak şartıyla imitasyon ürünleri alıyor şayet karşı taraf bilmiyorsa ayıp oluyor. İmitasyon freng bağı 200 TL ama orjinalı 16 Bin dir. Gerçek altın alamayanlar ne yapacak mecbur imitasyon altını alıp evlenecek, burada imitasyon altınlarını genelde düğün için ve gösteriş için alıyorlar"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayser Akagündüz 4 yıl önce

Urfa akıtması seti varmı

banner24

banner49

banner48