Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa'da ilk kez yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente geldi. Bakan Yardımcısı Demircan'ı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız karşıladı.

Şanlıurfa valiliği ile programına başlayan Bakan yardımcısı Demircan Yapımı tamamlanan Urfa Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi'nin açılışını da yaptı. Açılışa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, İlçe belediye başkanları, ŞUTSO Başkanı, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,"Bize bir harf öğretinin 40 yıl kölesi oluruz düşüncesinden gelmişiz, yine biz sözü sohbete dönüştürmüşüz, edebi edebiyata dönüştürmüş bir milletin çokuklarıyız"dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise," İki yıldır devam eden Gençlik ve Köprülü kütüphanemizi Turizm bakanımızın sağlamış olduğu ödenekle yapıldı"dedi.

Kütüphanelerimizi Etkin Bir Hale Nasıl Getirebiliriz

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,"Ulaşamadığımız, sözlere, hikâyelere kitaplar bizi ulaştırıyor. Şimdi kütüphane neye yarıyor çocuklar buraya ders çalışmaya geliyorlar. Bu atmosferi soluyor. Ebetteki araştırmacılarda geliyor. Bütün Türkiye’nin vilayetlerinde merkezlerinde büyük kütüphaneler artık hedefimizde şöyle bir sloganımız var yetkin kütüphane yani katılımın çoğaltmalıyız, katılımı çoğaltırken çocuklarımız, gençlerimiz bir yanına da buraya ders çalışmaya geledursun ama bizde içerik üretmeye çalışacağız. Kültür insanlarımız, sanat insanlarımız, edebiyatçılarımız, yerel insanlar, öğretmenlerimiz yıl içerisinde yüzlerce etkinlik yapılabilir. Kütüphanelerimizi etkin bir hale nasıl getirebiliriz. Kültür bakanlığımız, kütüphaneler ve genel yayınlar müdürlüğüne birlikte çalışıyoruz. Az önce sayın valim çok güzel anlattı. Binaları yapmak gerekiyor ama içini doldurmak binayı yapmaktan daha önemlidir. Vatandaşlarımız, gençlerimiz bütün bunları özetliyor. işte kütüphanelerimizi de açtık hayırlı uğurlu olsun Urfa’ya bir de çok güzel dikkat çeken tarafı var iki tarafı cadde üzerinden bir birine bağlanmış bu d ayrı güzel Urfa’mız güzel bir güzelliğe bugün zaten karla birlikte çok güzel bir gündü sayın başkanımız anlatmıştı Urfa bir sohbet medeniyeti işte o sohbetleri edebiyat sohbeti, şiir sohbeti, roman sohbetlerine dahil edersek bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.

Urfa’ya Her Geldiğimde Şaşırıyorum

Öte yandan Urfa peygamberler şehri 12 bin yıllık tarihimizin en eski kodlarından olduğu Göbeklitepe Urfa’da daha niceleri var. Liderimiz Recep Tayip Erdoğan şu 17 yılda neler yapmış Urfa’ya her geldiğimde şaşırıyorum ve gıpta ediyorum Urfalıları tebrik ediyorum ve eminim ki bundan sonra tarımın üzerinden, meeniyetler üzerinden, tarihi üzerinden, kültürü üzerinden ve kültürünü dünya’ya yayarak ve aynı zaman da turizmi geliştirerek hem aslını koruyacak ve hem de burada kendisine iyi bir ekonomik alan iyi bir gelişme alanın da oluşturacaktır. Değerli valimiz ve büyükşehir belediye başbakanımız memleketlerine doğru kararlar bulmuşlar ve uygulamışlar. Kültür ve turizm bakanlığı da bunun farkında toplam kaliteyi yükseltmek için kültür sanat faaliyetleri yapılmalı ve marka hizmetler üretmek için provasyon yapmak, girişimcilik yapmak, toplam kaliteyi yükseltmek gerekir. Belki burada okuyacak çocuklarımız çok iyi yerler gelecekler beklide burada okuyup aldığı ilhamla çok güze markalar yazacaktır. Kültür Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Urfa’nın gelenekte dar olan değerlerini parlayacak adımları atmış müzesiyle, Göbeklitepesiyle, restorasyonlarıyla ve kütüphaneleriyle büyüyor. Artık Urfa ‘da ki yavrumuz herhangi bir vilayetteki bu gördükleri eğitim sadece okumak değil yaşam kalitesini artırır. Yapacağınız her ne ise okumak olmaz sa olmamızı sağlar. Artık ülkemizde her türlü alanın da kaliteyi yükseltmemiz gerekiyor. Urfa’ya her geldiğimde gıbta ediyorum ve şaşırıyorum. Bu nasıl bir gelişim diyorum ve Urfa’yı tebrik ediyorum. Hep birlikte Urfa Anadolu medeniyetimizin ve İslam medeniyetimizin bir yıldızıdır. Her türlü alanda bizde desteklerimizi vereceğiz. Bu idaamızıda dünyaya duracağız"diye konuştu.

Çocuk Ve Gençlik Kütüphanesi

Haliliye ilçesinde yer alan eski müze binasının tadil edilmesiyle oluşturulan Şanlıurfa Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi, 2000 metrekare kapalı alan, 1000 metrekare çocuk oyun alanı ve 136 metrekare açık teras kafeteryaya sahip. Çocuk ve gençlerin kütüphane ihtiyaçlarını karşılamanın yanında kültür, sanat, eğitim, eğlence ve sosyal aktivitelere de imkan tanıyan kütüphane bünyesinde 60 kişilik cep sineması, 153 metrekarelik çocuk okuma bölümü, içerisinde bilardo, playstation, langırt, masa tenisi gibi oyun araçlarının bulunuyor. 123 metrekarelik oyun bölümü, 110 kişilik konferans salonu, fuaye ve sergi salonu, müzik odası, karaoke odası, okuma ve araştırma salonları, kışlık ve yazlık kafeterya, atölyeler, etkinlik odası gibi alanlara sahiptir.

Çocuk ve gençlerin ayrılmak istemeyecekleri güvenli bir eğitim ve sosyalleşme alanı olarak tasarlanan Şanlıurfa Çocuk ve Gençlik Kütüphanesinde ayrıca 1000 metrekare açık çocuk oyun alanı ile 500 metrekare etkinlik bahçesi yer alıyor.

Her iki kütüphaneyi birbirine bağlayan, 50 öğrenci ve 5 bin kitap kapasiteli köprü kütüphane, daha ileri seviyede okuma imkânı sağlamak üzere tasarlandı. Kütüphane cephesi ise kitap şeklinde kompozit paneller üzerine edebi eser isimleri yazılarak şekillendirildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49