Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Hatalı Kazı Yeraltı Kablolarını Patlattı

Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan trambüs projesinin çalışmaları sürerken, yüklenici firmaya ait iş makinelerinin yaptığı hatalı kazılar yüzünden son 1 ay içerisinde 3 ayrı noktada şehir aydınlatma şebekesine ait yeraltı elektrik kabloları patladı. Patlatılan kablolar Dicle Elektrik ekipleri tarafından kısa sürede onarıldıysa da söz konusu bölgelerdeki cadde ve sokaklar bu süre içerisinde karalıkta kaldı.

Her 3 Arızadan Biri YanlışKazı Yüzünden

Son bir yıl içerisinde Şanlıurfa’da yaşanan her 3 arızadan birinin AYKOME(Altyapı Koordinasyon Merkezi)’nin kararlarına uyulmadan gerçekleştirilen yanlış kazılar yüzünden gerçekleştiği bildirildi. Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkilileri, altyapı veya inşaat çalışması yapan kurum veya kuruluşlar tarafından son günlerde de bir çok yerde yeraltı elektrik kablosunun aynı sebeplerle patlatıldığını belirterek, şöyle dediler:

‘Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesine ait trambüs projesinin 1. etap çalışmalarını Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergâhında devam etmektedir. Buradaki çalışmaları yürüten yüklenici firmaya ait iş makineleri, yaptıkları hatalı kazılar nedeniyle maalesefHaliliye ve Eyyübiye ilçelerinde şehir aydınlatma şebekesini besleyen yeraltı elektrik kablolarımızı patlatmıştır. Bu yüzden her iki ilçemizde birçok cadde ve sokak karanlıkta kalmıştır. Ekiplerimiz, duruma hemen müdahale ederek gerekli onarımları yapmış ve olabilecek en kısa sürede aydınlatma şebekesini yeniden devreye almışlardır.’’

Can ve Mal Güvenliği Açısından Önemli

AYKOME’nin(Altyapı Koordinasyon Merkezi) kararlarına uygun yapılmayan kazılar yüzünden yer altı elektrik kablolarının zaman zaman ciddi biçimde zarar gördüğüne dikkat çeken Dicle Elektrik yetkilileri, "Bu yüzden arz güvenliği ciddi biçimde risk altına girmektedir. Patlayan her kablonun onarımı tamamlanıncaya kadar vatandaşlar yaşanan bu durumdan olumsuz etkilenmekte, ekonomik kayıplar yaşanabilmektedir. Yeraltı elektrik hatlarının bulunduğu yerlerde kişi, kurum ya da kuruluşların şirketimizin bilgisi dışında kazı yapmaması gerekir. Bu tür çalışmalar daha planlanırken, yeraltı elektrik şebekesinin varlığının dikkate alınması, can ve mal güvenliği açısından da hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple kazıların ya AYKOME’nin bilgisi dahilinde, ya da şirketimize bilgi verilerek yapılması son derece önemlidir." dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49