Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Hastanın Rahminde 50 Miyom (Ur) Çıkartıldı

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Esra Ünal meslek hayatında birçok kez karşılaştığını ve Şanlıurfa’da ilk kez böyle bir vakayla karşılaştığını söyledi.

Hasta karnındaki şişlik ve ağrılar nedeniyle birçok hastaneye başvurdu. Doktorlar yaptıkları kontrollerde hastanın rahminde miyomlar bulunduğunu ve myomların çok fazla olması nedeniyle rahminin alınması gerektiğini belirtmişlerdi. Birçok yerden aynı cevabı alan hasta evli ancak çocuğu bulunmaması nedeniyle rahminin alınmasını kabul etmeyerek hastanelerden evine döndü. Önceki gün fenalaşan hasta Özel Metrolife Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Ünal’a başvurdu. Yoğun kanaması bulunan hasta burada da yapılan muayenesinde rahimde miyomları tespit edildi ve ameliyata karar verildi.

Opr. Dr. Esra Ünal tarafından yapılan açıklamada “Operasyonda, hastanın rahminden 50’ye yakın miyom çıkarttık. Hastaya acil müdahale edilerek kan transfüzyonu yaptık, hatta ameliyat esnasında akciğerlerine pıhtı attı, hemen kan sulandırıcılar verilerek erken müdahale ettik. Ameliyat esnasında kan sulandırıcılarından korktuğumuz kadar bir kanama olmadı. Rahim alınacağı söylendiği için sürekli hasta ameliyat olmak istememiş. Neticede çocuk isteği de mevcut, çocukları olmadığı için rahmin alınmasına karşı çıkmışlar. Biz ameliyata alırken aslında kaç tane miyom olduğunu bilmiyorduk. Sonuçta görüntüleme teknikleri de bir yere kadar yeterli olabiliyor. Sezeryan ameliyatındaki gibi bir kesiyle açarak, hastanın anne olma isteği olduğu için rahmine zarar vermeden ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Bu kadar miyomun hepsini tek tek ayıklayarak çıkardık. Hastamızı 2. gününde sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. İnşallah daha da güzel haberlerini almak istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49