Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Günlük 7 Bin Hasta Acil Servisi Gidiyor

Şanlıurfa'nın 'acil servislerde yaşanan yoğunluk' konusunda İl Sağlık Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı.

Şanlıurfa il merkezindeki hastanelerimizde günlük 6500-7000 arasında acil hastasına bakılmakta olup Haliliye Ek Bina Acil Servis’te ramazan günlerinde, 24 saat içerisinde 1000 civarı hasta bakılmaktadır. Ramazan ayında başvuruların çok büyük bir kısmı, iftar-sahur arasına denk gelen zaman diliminde olmaktadır. Ramazan ayı dolayısıyla akşam vardiyalarına hem hekim hem de hemşire ilave görevlendirmeler yapılmıştır. İftar sonrası yoğunluğun sebebi gündüz oruç tutan veya işe giden vatandaşın poliklinik hizmetlerini akşam saatlerinde acil servisten karşılama ihtiyacıdır. Haliliye Ek binadaki acil servise gelen hastaların %80’den fazla kısmını yeşil alan hastası diye tabir ettiğimiz ayaktan gelen ve aciliyet düzeyi minimum olan hasta popülasyonunu oluşturmaktadır. Yeşil alan hastası soğuk algınlığı, kaşıntı, idrar yolu enfeksiyonu, minör travmalar gibi hayati riski olmayan, 1-2 saate kadar acil muayene bekleme süresi olan hasta grubunu tanımlamaktadır. Beklemesinde hayati sakınca olmayan bu hastaların yanı sıra acil servise hayati önem arzeden hastalar da başvurmaktadır. Bu tip hastaların müdahale, tetkik ve tedavi işlemleri başvuru anında bekletmeden yapılmaktadır.

Acil servise müracaat eden hastalara verilen barkodlardaki numaralar, bekleyen hasta sayısı değil sıra numarası olup gece 12.00’da 1 sıra numarasıyla başlayan o zamana kadar gelen toplam hasta sayısını göstermektedir.

Acil servislerde sıkıntı yaşanmaması adına hastanelerimizde yeşil alanda poliklinik sayıları arttırılması talimatı verilmiş olup, enjeksiyon ve pansuman odasında görevli personel sayısı da arttırılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49