Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Gazeteciler 10 Ocağı Birlik İçinde Kutladı

Düzenlenen geceye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, Medya-İş Kadın Komitesi Başkanı Dilek Atceken, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Deren’i Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar, Diyarbakır İletişim Medya Derneği Başkanı Mehmet Dalgıç, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

Hasan Ocakoğlu’nun standup gösterisiyle başlayan gece dernek faaliyetlerinin içerisinde yer aldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti.

‘Bu Coğrafya ’da dimdik durabilen bir millete ihtiyacımız var’

Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Bu sorunlu coğrafyada ayakta sağlam bir şekilde dimdik durabilen bu memlekete ihtiyaç var. Bazı şeylerin elbette değişmesinede ihtiyaç var 2009 da öncesinde Şanlıurfa vali yardımcılığı yaptım tam sınırda 2,5 yıla yakın bir süre orda çalıştım ardından Cizre kaymakamlığında 2009 yılın dada gönüllü olarak Mardin merkezde Siirt batman ve Şırnak illerinde kapsayan kalkınma harcaması kurucu genel sekreterliği anakaradayken gönüllü olarak yaptım. Üç yıla yakın bir süre Mardin’in Siirt’in batmanın Şırnağın bu talihsiz diyebileceğimiz kaderinin değişmesi her şeyin en güzelini layık olduğunu değerlendirdiğim oradaki insanlarımızın çağın gerektirdiği koşullarda ve şartlarda yaşama kavuşturmasına yönelik gece gündüz o 4 yıl arasında o zaman başlarken kalkınma ajansı yeni kuruluyordu logosunu oturup arkadaşlarımızla tasarladık.” dedi.

BAŞKAN GÜLEBAK, “BASIN MENSUPLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Ülkemizin dördüncü kuvveti olan basınımızın özgür ve kalemine sadık, yeni bir yıl geçirmesini dileyerek sözlerime başlayan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Kamuoyunun, doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli irademizin dördüncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını, 15 Temmuz’daki kalleş darbe girişimindeki kararlı duruşu ve sorumlu haber anlayışıyla kamuoyuna en doğru bilgileri aktararak tarihte olduğu gibi devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer aldığını belirten Başkan Gülebak, “Basın mensupları 15 Temmuz gecesi görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Basın mensuplarımızın hainler karşısında verdiği mücadele şüphesiz ki takdire şayandır. Her bir basın çalışanı o kalleş gecede, devletine ve milletine sahip çıkarak ecdadının izinden yürümüştür. Bu nedenle dernek olarak 15 Temmuz olaylarının ardından basın çalışanlarımızın moral motivasyonunu arttırmak amacıyla Antalya’da 5 yıldızlı otelde 1 hafta süren tatil programı düzenledik.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak, sektör çalışanlarının maddi ve manevi imkânsızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Şanlıurfa’mızda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın, asgari ücret dahi alamadan maddi imkânsızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Özellikle sahada çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyorum.

Bu yüzden bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmelerini sağladık. Bu yıl sahada çalışan meslektaşlarımın çoğu Medya-İş Sendika üyesi oldu. Medya-İş Sendikamızla üye arkadaşlarımızı herhangi bir kazada kullanabilecekleri 20 bin TL ferdi kaza sigortası yaptırdık. Dernek olarak düzenlediğimiz “ŞANLIURFA İÇİN TEK KALEM” buluşmaları kapsamında yerel yönetimlerle Valimizle, Başsavcımızla dernek binamızda bir araya gelip Şanlıurfa için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.

Dernek binamızı oluşturarak adeta Şanlıurfa’nın basın merkezi haline geldik. Şanlıurfa adliyesinde bir basın ofisimiz yoktu. Sayın Başsavcımızın büyük katkılarıyla ve çalışmalarıyla artık adliye binasında basın ofisi oluşturuldu. Başsavcılıkta, Emniyet Müdürlüğünde Whatsapp bilgilendirme grubunun kurulması için girişimlerde bulunduk. Savcılığımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün yardımıyla hem Şanlıurfa’mız için hem de halkımız için yanlış haberlerin önüne geçmiş olduk.

Meslektaşlarımızla kaynaşmak amacıyla ŞUÇGAD sporu kurarak 35 yaş üstü futbol turnuvalarına katıldık. Sadece bununla kalmadık Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle ortaklaşa “En Hızlı Muhabir Koşu” düzenleyip en hızlı koşan ekibi seçtik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramındaysa Şanlıurfa’ya en uzak ve yardıma muhtaç köy okulu belirleyip Gazeteci arkadaşlarımızla o okula yardımda bulunduk. Okulun çevre düzenlemesine katkı sağladık.

Son olarak tüm basın mensubu meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, 2018 yılında da birçok projeyi gerçekleştirerek basın camiasında ilklere imza atmaya devam edeceğimizin sözünü veriyorum” dedi.

BALLI,“ANADOLU MEDYASINI TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün sendika mücadelesi sonunda alınan 10 Ocak 1961 yılında İstanbul gazeteciler sendikası çabasıyla çıkarılan 212 sayılı kanun ile kutlanan bir gün olduğunu söyledi.

Anadolu medyasını temsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Ballı, Türkiye geneli 600 üyelerinin bulunduğu bunların 56’sının da Şanlıurfalı Gazetecilerin oluşturduğunu aktararak şunları söyledi;

“Genelde şöyle bir selamla var derler kıymetli protokol ve basınımızın gözdesi derler biz bunları birleştiriyoruz basınımızın gözdesi mensupları bizde bunlardan biriyiz hepiniz hoş geldiniz bu kutlu güne, bu kutlu gün yine bir sendika mücadelesi sonunda alınan 10 Ocak 1961 yılında İstanbul gazeteciler sendikası çabasıyla çıkarılan 212 sayılı kanun ile kutlandığı gündür. Basın hukukun da etkili olan bir kanundur. Bizde bunu diğer büyük kurumlarla temsil ettiğimiz gibi yerel medyayı da temsil etmeye çalışıyoruz. Yerel medya demeyelim de Anadolu medyası diyelim bunun temsil etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 600 üyemiz var Anadolu da bunlardan 56 Şanlıurfa da Çalışan Gazetecilerin Derneğinde mensuptur. İnşallah bunun 63 olmasını bekliyoruz tabi daha fazlası da bizi memnun edecek. Bu kapsamda geçenlerde bir kaza geldi Urfa’nın başına hepinize geçmiş olsun başınız sağolsun Halis kardeşimiz geçmişte medyada kısmı de olsa bir emeği olan kardeşimizdir. Biz bunu daha önce öngördük bu tür kazalara karşı tüm Türkiye’deki üyelerimizi biz bu iş kolunun en büyük sendikasıyız tüm üyelerimize yönelik ferdi iş kazası sigortası yaptık. İnşallah bütün çalışan kardeşlerimizin hiçbir zaman faydalanmayacağını ümit ediyorum. Başlarına inşallah hiçbir zaman kaza gelmeyecektir ama buda bir taktır en azından gelirse bile ailelerine cüzide olsa bir katkımız olsun istedik. Bununla ilgili bu çalışmayı yaptık.”

BAŞKAN ÇELİK,“BÖLGE BAŞKANLARIMIZLA GECEYE KATILDIK”

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik ise Türkiye de mesleki çatı alanında en yüksek, en güçlü basın kuruluşuna sahip olduklarını belirterek basın mensuplarının gününü kutladı.

gazetecilerle geceye katıldıklarını aktaran Başkan Çelik, “Saygı değer protokol üyeleri, değerli meslektaşlarım ve saygı değer Urfalılar hepiniz hoşgeldiniz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Mardin’den size selam getirdim benimde arkadaşlarım var Antep basın cemiyeti başkanı, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Danışma Derneği Başkanı, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Güneydoğu Bölgesinde çalışan günlük habere giden gazete ve haber için koşturan üye yapımız var. Biz Türkiye genelinde yedi, sekiz federasyon bir araya gelerek Türkiye konfederasyon kurduk. Ankara merkezli konfederasyonumuzu üye sayısı 25 bin dolayındadır ve Türkiye de mesleki çatı alanında en yüksek, en güçlü basın kuruluşuna sahibiz bununla biz gurur duyuyoruz ve buradan gelen başkanımıza Sayın Nuri Kolaylıya selamlarımı iletiyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Protokola, televizyonlara ve gazetecilere gecenin anısına sahada çalışan gazeteciler tarafından plaket taktim edilirken gece Zekeriya Ünlünün sahne almasıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48