Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa'da DSİ, sulama kanallarını tel örgü ile kaplıyor

9 günlük bayram tatilinde Türkiye genelinde 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere 48 kişi boğularak can verirken, Şanlıurfa'da ise Kurban bayramında 7 olarak kayıtlara geçti. Şanlıurfa'da, son 1 ayda ise DSİ'ye ait sulama kanalları, baraj ve su göletlerinde 15 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor

Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Kent genelinde son bir ayda 15 boğulma vakası görüldü.

CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında artan boğulmalar ile ilk sırada yer alan Şanlıurfa'da can kayıplarının önüne geçebilmek adına sulama kanallarını tel ile çeviriyor. Yapım işleri süren sulama ve tahliye kanalları ile rezervuar etrafı güvenlik amaçlı tel sulama kanallarının çevrelerini koruyucu tel ile kaplıyor.

Betonarme direkli tel çit ve uyarı levhaları Harran, Mardin, Urfa ve Suruç ana kanallarının yanı sıra Şanlıurfa’nın dört bir tarafına yayılmış yedek sulama ve tahliye kanallarına da uyarı levhası ve tel örgü döşenmeye devam ediliyor.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

"Can kayıplarının yaşanmaması için sulama kanallarının çevrelerini koruyucu tel ile kaplanıyor. Atatürk Barajı Gölü, Harran, Mardin, Urfa ve Suruç Ana kanalları,yedek sulama ve tahliye kanallarında can ve mal kayıplarının önlenmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir"denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49