Öne Çıkanlar gıda İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Doktorlar Günde 150-200 Hastaya Bakıyor

Şanlıurfa’da hasta ve hastane çilesi bitmek bilmiyor. Urfa’nın en büyük sorun ve sıkıntıları arasında yer alan sağlık sorunun çilesini hasta ve doktorlar çekiyor. Hastaneye gelen hastalar saatlerce sıra beklemek zorunda kalırken, doktorlarda oluşan yoğunlukla birlikte bir günde bakması gereken hasta sayısının 4-5 katı kadarına bakmak zorunda kalıyor. Özellikle 800 Yataklı Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi diğer hastanelere göre daha fazla yoğun bir iş temposu içerisine giriyor. Bölge halkı ve orada yaşana Suriyelilerde eklenince haftanın 5 günü her polikliniğin önünde sabahın erken saatlerinde 100- 150 hasta kuyruk oluşturuyor. Durum böyle olunca bazı polikliniklerde saat 09:00’dan sonra sıra verilmiyor. Sabahın erken saatlerinde gelen hastalar saatlerde kimi ayakta saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar.

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçelerin bölgesinde olması ve bölgede yaşayan Suriyeli sayısının da oldukça yoğun olması ile birlikte hastane kimi zaman bölgenin yükünü kaldıramıyor. Suriyeli mültecilerin yoğunlukta kullandığı hastanede Urfalı vatandaşlar Suriyeli muhacirlerin çok gerisinde kalıyor.

Öte yandan hastanede çalışan doktor ve sağlık çalışanlarında iş yükü oldukça fazla. Günlük ortalama 25 hastaya bakması gereken bir Doktor Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 150 hastaya bakıyor. Durum böyle olunca kimi zaman aşırı yoğunluktan dolayı sağlık çalışanların, doktorlar ve hasta hasta yakınları arasında tartışmalarında çıkmasına neden oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49