Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Bir Ayda 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor. Şanlıurfa'da Bir günde üç kişi, geçen ayda 6 kişi, 40 günde 9 kişi sulama kanallarında can verdi.

Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kent genelinde son bir ayda 9 boğulma vakası görüldü.

Şanlıurfa’da Pazar günde farklı üç yerde serinlemek için sulama kanalına giren üç genç boğularak hayatını kaybetti.

Birinci boğulma vakası, Bozova ilçesinde bulunan Çatak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Çatak Sosyal Tesisleri kıyısında, serinlemek için Atatürk Barajı gölüne giren Suriye uyruklu 15 yaşındaki Ahmet Abdurrahman genç, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredeki vatandaş baraj gölünde kayboluna gencin kaybolduğunu fark edince jandarma ve sağlık ekiplerine haber verildi. İhbarla olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü su altı arama polislerinin çalışması sonucu gencin cansız bedenine ulaşıldı. Sudan çıkarılan gencin cansız bedeni, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi.

İkinci boğulma vakası, Birecik'e ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi'nden geçen Birecik Barajı gölünde meydana geldi. Kilis'te oturan Bayram Hüseyin Ç. ablasını ziyaret geldi. Ablası ve onun ailesiyle baraj kıyısına pikniğe giden genç, sıcak havadan bunalınca suya girdi. Genç girdiği sudan çıkmayınca, yakınları durumu jandarmaya bildirdi. İhbarla gelen jandarmalar, da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibinden yardım istedi. Bölgeye gelen ekipler, girdikleri suda Hüseyin Bayram .Ç'ın cansız bedenine ulaştı. Sudan çıkarılan Gencin cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Üçüncü boğulma ise, Haliliye ilçesine bağlı Üçkonak Mahallesi yakınlarında meydan geldi. Alınan bilgilere göre, Mahalle yakınlarından geçen DSİ ait sulama kanalına serinlemek için giren Mehmet Zeki Ay bir süre sonra akıntıya kapıldı. Çiftçilerin durumu ihbar etmesi ile olay yerine sualtı kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler iki saatlik arama çalışması sonucu Mehmet Zeki Ay'ın cansız bedenine ulaştı. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Yaz aylarının aşırı sıcak geçen günlerinde baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma oranının arttığına dikkat çeken yetkilileri, pek çok kişinin yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına girmekten vazgeçmediğini belirttiler.

Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşlar deniz ve havuzlara koşarken, pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına giriyor. Yaz aylarında özellikle çocukların tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken yetkilileri, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesi hususunda uyarıda bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49