Öne Çıkanlar Vali Erin urfa sanlıurfa trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Urfa'da  5 Yıldızlı Sağlıklı Yaşam Merkezi Açıldı

Şanlıurfa genelinde 12 Kadın Kültür Merkezi ile kadınların sosyal, kültürel ve mesleki alanda eğitim alarak aile yapısının ileriye taşınması hedeflenirken, bunlara 3 kattan oluşan içinde güzellik merkezinin, spor alanlarının, eğitim göreceği alanların bulunduğu Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezi eklendi.

Söz konusu merkezinin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi’nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun eşi Asuman Tipioğlu, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, STK temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: GELİŞİM AİLEDEN BAŞLAR

Açılışta bir açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, “Gelişim aileden başlar, evinde gelişimi kadından başlar, gelecek nesilleri yetiştiren annelerimiz, kadınlarımızdır. Dolayısıyla bu bakış açısı içerisinde Şanlıurfa’mızın birçok mahallelerinde kadın destek merkezleri, kadın yaşam merkezleri Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından açıldı. Şimdi bunu önemsiyoruz aynı şekilde kent konseyi başkanlığımızda da yine Belediyemizin diğer faaliyet alanlarında da her zaman kadınlara destek verilmiştir. Büyükşehir Belediyemiz gerek Hamarat Eller Çarşısı Projesi ile Kadın Destek Merkezleri ile girişimci kadınlarımızın Mikro kredi desteği ile her alanda destek veriyoruz. Ayrıca bu merkezlerimize gelen kadınlarımızın çocuklarının da güzel zaman geçirmesi için kreşler açtık. Bunlar hepsi bir ekip işidir, ekip arkadaşlarımız bu konuda da her alanda güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bakış açısı bir zincir olayıdır ve ekip olarak bu işi gerçekleştirmek bir zincirin parçasıdır. Üst yönetim güzel bir şekilde çalışmaları planladığında alta güzel bir şekilde yansır. Amacımız aileyi ve kadınları güçlendirmek. Aynı şekilde mensubu bulunduğumuz AK Parti çatısı ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan siyasete girdiğinde kadını siyasette aktif kıldı. Şimdi yerel yönetimlerde, kamuda ve iş dünyasında aktif kılıyor. Bizler de ekibi ve çalışanları olarak her zaman bu bakış açısını bulunduğumuz kurumlarda sirayet etmesinin yolunu açtık. Bu merkezin öncelikle Bahçelievler Mahallesine ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Kadınlarımızın bu güzel merkezde güzel bir şekilde zaman geçirmelerini, diliyorum” diye konuştu.

POLAT: KADIN BİLİNÇENİR İSE AİLE BİLİNÇLENİR

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise, “Kadın bilinçlenir ise aile bilinçlenir. Bu kadın merkezlerimizde kadınlarımızın bir nebzede olsun evlerinden çıkıp bu merkezlerde eğitimler alarak birlik içinde hareket etmeleri ile kendilerine olan özgüveni pekiştirmeleri noktasında çok büyük etkileri olacaktır. Hemen hemen her mahallemizde bir kadın kültür merkezi var ve bu merkezler noktasında kadınların sosyal hayata kazanımlarına çok büyük bir yol ifade edecektir. Bu şehir için emek veren gecesini gündüzüne katan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile, Çocuk Şube Müdürü Sibel Toptan da, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin talimatı ile hazırladığımız Bahçelievler Sağlıklı Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 12’e varan Kadın Kültür Merkezlerine bir sağlıklı yaşam merkezini eklemenin gururunu yaşıyoruz. 416 Metrekare üzerine kurulan ve 3 kattan oluşan çocuklarımıza ve kadınlarımıza özel bir şekilde hizmet vermeyi planlayan bir merkez olarak huzurlarınızda. 2. Katında Halk eğitim bünyemizde eğitimler verebileceğimiz bir alan, spor salonumuz, kişisel bakım ünitelerimiz bulunmakta. Yine alt katımızda uzman eğiticilerimizin desteği ile spor faaliyetleri yürüteceğimiz spor salonumuz ve ara katlarda ise kursiyerlerimizin çocuklarının zaman geçirebileceği bir kreş mevcut” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmaların ardından merkezi gezen kadınlar, merkez hakkında bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48