Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 11 Nisan Coşkusu Devam Ediyor

1

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Ulu Cami'den başladı. Öğrenciler dev Türk Bayrakları taşırken, gaziler de kortej yürüyüşündeki yerini aldı, Oldukça coşkulu devam eden yürüyüş Hamerat çarsısında sona erdi. Yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tugay komutanı Tuğ.General İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, jandarma komutanı Albay Nuri Öztürk, Milletvekili M.Ali Cevheri, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu STK Temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler ile yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüşe önden ve arkadan polis ekipleri eşlik etti. Mehter takımının öncülük ettiği kortejde dev Türk Bayrağı taşıyan gençler, dönemin yöresel kıyafetlerini giyenler ve atlı grup yer aldı.

Hamerat çarşısında kadar devam eden kortej yürüyüşünün ardından Büyükşehir sıra gecesi ekibi tarafından kısa bir konser verildi , Hatay mehteran takım ile halk oyunları gösterisi sunuldu.

15 Temmuz’da Şanlı şehir kendini gösterdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi ,"Şanlıurfa 11 nisan kurtuluş bayramı kutlu olsun 1071 Malazgit’e başlayan bu mücadele 1453 Fatih Sultan Mehmet Çanakkale destanıyla Gazi Mustafa Kemal İle ve bugün yine kahraman ordumuzla ve milletimizle el ele verip gidiyor. Bundan 98 yıl önce Şanlıurfalı Türk kardeşlerimiz ecdadımız bir olup beraber olup kardeşliğe bu kutsal toprakların mücadelesini vermişler 12’ler olmuşlar kollarını salmışlar topları oynatmışlar bu vatana, bu şehre göz dikenin gözünü çıkarmışlar. Bu Rum her zaman bu topraklardalar dır. 15 Temmuz’da Şanlı şehir kendini gösterdi. Fırat kalkanında kendini gösterdi. Zeytin dalı operasyonda yine kendini gösterdi. Gerek mülkiye Erkan, gerekse askeri erkan gerekse tüm aileler hepimiz 13 ilçe söz konusu vatansa gerisi teferaavftur anlayışıyla her zaman bir olup beraber olup ve vatanı müdafaada ,vatanı savunmada kan akıtmışız, Şehit vermişiz, başta Onikiler, Kurtuluş mücadelesinde Kuvai milliye bugüne kadar bu aziz vatan için şehit olmuş olan tüm şehitlere Allahtan Rahmet diliyorum. Onların anısına bizler çok çalışıp çok üretip bir olup beraber olup dürüstçe ve geleceği dokuyarak bu topraklara hizmet etmemiz lazım.Ve gençlere geleceğimiz şu vatanımızı seviyorsak daha iyi çalışacağız. Bu güne kadar Şehit veren Şehit aileleri ile aynı hedefe yöneleceğiz, buna inancım tamdır. Bugüne kadarda Şehit veren ailelerine ve tüm gazilerimizin yakınlarına bu mücadeleden dolayı önlerinde saygıyla hürmetle eğiliyorum"dedi.

100 yıl sonra tekrar karşı karşıya kaldığımızı bir sınav var

Vali Abdullah Erin ise,"Şanlıurfa’nın Kurtuluşunun 98. yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. ben bu kurtuluş gününü bizlere armağan eden ve hediye eden Kahraman Onikiler aşta olmak üzere Şanlı atalarımızı ,dedelerimizi,hepsin rahmetle minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun Şanlıurfa gibi vatan topraklarımızı bize hür özgür ve bağımsız kılan büyük fedakarlık büyük özveri gösteren bütün dedelerimizi atalarımızı ve halen canını bu vatan bu millet bu bayrak ve bu devlet için dini için İnancı için feda etmekten geri durmayan bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.11 Nisanda bu kutlamalar durağa ulaşacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin himayesinde ve ev sahipliğinde emek veren bütün kardeşlerimizi Şanlıurfa Büyükşehir belediyemizin şahsında tebrik ediyorum. Bugünleri anmamızın değişik vesilelerle gündeme taşımamızın ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapmamızın bir amacı ve gayesi var. 100 yıl sonra tekrar karşı karşıya kaldığımızı bir sınav var ve bir tehdit var. 2 sene sonra Şanlıurfa’nın kurtuluşunun düşmanının yüzcü yılı olacak yüz sene önceki şartları tarihleri imkanları emperyalist güçleri ve her şeyi elinden alınmış yok edilmeye mahkum edilmeye çalışılan ufacık Anadolu toprakları vatanımız ve yokluk içerisinde imkansızlık içerisinde ortaya konan dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir kahramanlık büyük bir fedakarlık ve özveri bu fedakarlık bu adanmışlık o inanmışlık inanç ve 100 sene bu topraklarda hür ve bağımsızlık kıldı. Bugün geldiğimiz noktada hemen yanı başımızda bu kutsal toprakları kuşatmaya çevirmeye yönelik aynı güçle aynı zihniyetin ve bir kısmının ismini değişmiş olmakla birlikte aynı haclı zihniyetinin kalkışmasıyla planlanmasıyla ve teşebbüsleriyle karşı karşıyayız yurt içerisinde bunu geçtiğimiz yıllarda zaman zaman denediler .Belediye başkanımızın ifade ettiği gibi 15 temmuz bunların eseridir. Bu ihanet teşebbüsü gerçekleştiren güçlerle zaman zaman milletine ipotek koyan hepsi birdir ve başarılı olamadılar" şeklinde konuştu.

Tören protokol konuşmaları ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49