Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 10 Günde 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor. Şanlıurfa'da Kurban Bayramında 6 kişi, iki ayda 21 kişi sulama kanalları ve gölette can verdi.

Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyen vatandaşlar 9 günlük Kurban bayramı tatile çıkıp deniz ve havuzlara koşarken, tatile gidemeyenlerde pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına giriyor. Şanlıurfa'da Kurban bayramı bilançosu ağır oldu. Sulama kanalı ve gölete serinlemek isteyen 6 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kent genelinde Kurban Bayramında 6 kişi, iki ayda 21 kişi sulama kanalları ve gölette can verdi.

Şanlıurfa’da Kurban Bayramında 5 yerde serinlemek için sulama kanalına giren 6 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Birinci olay, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde meydan geldi. İddiaya göre 46 yaşındaki Fahri K. ile 13 yaşındaki oğlu Erkan K. balık avlamak için Nesrettin mahallesinde geçen Fırat nehri kıyısında gitti, geç saatlere kadar eve gelmemeleri üzerine yakınları jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden su atlı polisleri nehirde yaptıkları aramda Baba ve oğlunun cansız bendelerini ulaştı. Nehirden çıkarılan baba ve oğlun cansız bedenleri, Hilvan Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

İkinci olay , Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Sahrince Mahallesinde meydana geldi. Çevredekilerin iddiasına göre iki gün önce DSİ’ye bağlı sulama kanalının dibinde bulunan yoldan motosikleti ile giden Yasin Satı ismi kişi direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine kaza yaptı. Kazada sulama kanalına uçan Satı cesedinin ise kaza yaptıktan 2 gün sonra Balık avlamaya giden Mehmet Soydaş tarafında kanalda bulundu. Cesedi kanalda gören Mehmet Soydaş hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine jandarma ekiplerinin yanı sıra sağlık ekipleri de sevk edildi. Satı’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Üçüncü olay, Bozova ilçesine bağlı Sinekli kırsal mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, sulama kanalı kenarında gezdiği sırada dengesini kaybeden 8 yaşındaki Nezif Aslan kanala düştü. Bir süre sonra gözden kaybolan çocuğun cesedi ihbar üzerine olay yerine giden su altı polis ekipleri, tarafından yapılan arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Büyükhan Mahallesi yakınlarında Aslan'ın cesedini bulan vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Kanaldan çıkarılan Aslan'ın cesedi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardıldan ailesine teslim edildi.

Dörüncü olay, Bozova ilçesine bağlı Çatak Sosyal Tesisleri kıyısından geçen baraj gölünde yaşandı. Baraj gölüne giren 14 yaşındaki Mustafa Temo, suda çırpındıktan bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye giden su altı polis ekiplerinin çalışması sonucu Temo'nun cesedine ulaşıldı. Suriyeli çocuğun cesedi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Beşinci olay, Hilvan, ilçeye bağlı Çağla Mahallesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa'da ailesiyle birlikte yaşayan Ali Karatek, bayram tatili için 2 gün önce amcası Yılmaz Karatek'in evine gitti. Aile fertlerine serinlemek için baraj gölüne gideceğini söyleyip, evden ayrılan Karatek'in dönmemesi üzerine göl kıyısında arama çalışması yapıldı. Baraj gölünde kaybolduğu düşünülen Ali Karatek'i bulmak için seferber olan mahalleli de tüm aramalara rağmen bulamadı. Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından balıkçı teknesiyle göle ağ atan mahalleli, Ali Karatek'in cansız bedenini buldu. Ali Karatek'in cansız bedeni, sağlık ekiplerince ambulansla Hilvan Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48