Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Urfa 78’liler, IŞİD’i kınadı
Şanlıurfa 78’liler Derneği, basın açıklaması yaparak IŞİD saldırılarını kınadı. Yapılan açıklamada, IŞİD’i destekleyen devletlerin engellenmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Şanlıurfa’da yaşayan ve 78 kuşağının temsilcilerinin üye olduğu 78’liler Derneği, Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde basın açıklaması yaparak, Saray önündeki PTT şubesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Basın açıklaması ve yürüyüş için bir araya gelen yaklaşık 30 kişi, IŞİD’in devam eden saldırılarını kınadı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Abdurrahman Pişkin, IŞİD’in Ortadoğu halklarını tehdit eder hale geldiğini savundu. Basın açıklamasını okuyan Pişkin, “Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) adını alan örgüt, Suriye’de kaos çıkınca Suriye’ye geçerek, Ortadoğu halklarını tehdit eder hale geldi. Türkiye’den, ABD’den, İngiltere’den, Fransa’dan, Belçika’dan, Arap ülkelerinden cihadistlerin toplandığı IŞİD, Rojava, kantonlarına kanlı saldırılar gerçekleştirdikten sonra Musul, Telafer, Şengal, Maxmur, Bağdede, gibi kent ve ilçelere saldırdı. Sünni Arap aşiretlerin desteğiyle IŞİD, Kürtleri, Hristiyanları, Süryanileri, Ezidileri, Şii Türkmenleri soykırım kıskacına aldı. İnsanlık suçu işleyen mezhepsel devlet hedefli kanlı bir terörizmle karşı karşıyayız” dedi.
Pişkin, açıklamasının devamında, “Musul’a bağlı Zumar ve Musul Barajı örneğinde olduğu gibi IŞİD, su ve petrol alanlarını kontrol altına alarak bunu halklara karşı silah olarak kullanmayı amaçlıyor. Bu güç birikimi, Suriye’deki baas rejimini bir an önce yıkmak için IŞİD’e göz yuman bölge devletleri ve ABD sayesinde oldu. Gönderdikleri silahlara el koymasını görmezlikten geldikleri örtük ya da açık şekilde destekledikleri IŞİD artık etnik temizlik yapıyor” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından grup, Saray önündeki PTT şubesine kadar yürüdü.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49