Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler
Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan ve Şanlıurfa ile bölgedeki illerde yaygın şekilde yapılan Türkçe'de Kaligrafi yazı olarak bilinen Hat Sanatına vatandaşların ilgisi gittikçe azalıyor.
 
Kentin en yoğun yeri olan Divan Caddesi'nde Kaligrafi yazı sistemleriyle dekoratif ürünler yapan ve 5 yıldır bu işle uğraşan Mehmet Ali Aygün, vatandaşların Hat sanatına ilgisinin azlığından yakındı. Hat sanatının dekoratif amaçlı yapıldığını belirten Aygün, "Hüsnühat yazısı; Türkçe'de kaligrafi, ikinci ismi hat yazısı, batıda ise güzel yazı diye hitap ediliyor. Tabakların üzerine, kağıtların üzerine, ahşap üzerine Hat sanatıyla yazılar yazıyoruz. Hüsnühat yazılarını çok uygun fiyatlara yapıyoruz. Amaç ölmüş bir mesleği canlandırmak. Müşterilerimin istediği yazıları, dekoratif ürünlere yazıyorum" dedi. 


sanlıurfa hat yazısı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49