Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Üniversiteye hazırlananlar derse devam
Okulların yarıyıl tatiline girmesi üzerine öğrenciler, tatilin keyfini çıkartmaya çalışıyor. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler ise, ders çalışmaya devam ediyor.
 
Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci tatile girerken, Şanlıurfa’da ise 604 bin öğrenci 15 günlük tatile çıktı. Okulların tatil edilmesinin ardından bütün zamanlarını oyun oynayarak ve televizyon ya da bilgisayar başında vakit geçiren ilkokul öğrencileri, tatailin keyfini yaşıyor. Uzmanlar bu anlamda uyarılarda bulurken, çocukların çok fazla televizyon izlemenin zararlı olduğunu söylüyor. İlkokul çocuklarının zaman zaman kitap okumalarının kendilerine fayda sağlayacağını söylerken, velilerin de bu kapsamda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İlkokul öğrencileri bu şekilde eğlenerek, vakit geçirirken, ortaokul ve lise öğrencileri için durum değişiyor. Ortaokul öğrenciler, zayıf olan dersleri için ders tekrarı yaparken, lise öğrencileri, özellikle de üniversiteye hazırlanan öğrenciler, dershaneye giderek, son zamanlarını verimli geçirmeye çalışıyor. Yarıyıl tatilinde dershaneler tatil olmazken, öğrenciler, boş zamanlarını dershanede test çözerek veya etüt derslerine girerek, üniversite sınavı yarışında kazanmayı hedefliyor. Öğrencilerin strese girmemeleri için belli aralıklarla sosyal aktivitelere katılması gerektiğine de dikkat çeken uzmanlar, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin stresli olduğunu ve daha fazla stres yapmamaları için belli aralıklarla kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini söyledi. Psikoloji ve rehberlik servisi öğretmeni Erdal Gümüş, “tabi şimdi bir tatil dönemindeyiz, öğrencilerin dinlenme zamanıdır ancak, üniversiteye hazırlanan öğrenciler bu anlamda ne yazık ki aynı tatilden faydalanamıyor. Üniversiteyi kazandıktan sonra zaten bol bol zamanları olacak. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, ister istemez heyecanlı ve stresli oluyor, tebi derslerini aksatmasınlar ama zaman zaman sosyal aktivitelere katılmaları başarılarını yükseltecek. 15 günlük bir tatili iyi bir fırsat bilip, iyi değerlendirmeleri lazım. Bolca zamanları var, akşama kadar dersleriyle ilgilenip, akşamlar ikişer saat kendilerine zaman ayırabilirler. Bu sinema olur, televizyon izlemek olur, halı saha maçı olur. Herhangi bir sosyal aktivite öğrencinin başarısını atrırır” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48