Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Üniversitesi Hollanda Wageningen Üniversitesi İle Protokol İmzaladı
Harran Üniversitesi tarım alanında dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Wageningen Üniversitesi ile birçok konuda işbirliğine giderek protokol imzaladı.
Cumhurbaşkanımızın Hollanda ziyareti sırasında Wageningen Üniversitesi ile GAP’ın merkezinde bulunan Harran Üniversitesi’nin bir araya gelmelerini önermiş, bu öneriler doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun da aralarında bulunduğu bir heyet Hollanda’ya giderek üniversiteyi yerinde incelemiş, yapılan çalışmalar hakkında bilgi almışlardı.
Bu bağlamda 22 Mart 2013 tarihinde Wageningen Üniversitesi yetkililerinden Dr. Arjo Rothuis ve Dr. Martin Scholten Şanlıurfa’ya gelerek Harran Üniversitesi’ni ziyaret edip, tarım alanlarını dolaşarak Harran Üniversitesi’nde yapılan tarımsal çalışmaları yerinde izledi.
Harran Üniversitesi Rektörü ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanı ile Karaali’de bulunan tesisleri ziyaret ederek, tesisler hakkında GAP Seracılar Birliği Başkanı Öğr. Gör. Müslüm Yanmaz’dan bilgi alan heyet, daha sonra Harran Üniversitesi Rektörlüğünün girişimleri sonucu Şanlıurfa’da toplanarak üniversitenin senato salonunda karşılıklı anlaşmaya vararak, protokol imzaladılar.
Yapılan protokol töreninde bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu; Wageningen Üniversitesi’nin dünyada sayılı bir tarım üniversitesi olduğunu, bu üniversitenin tarımsal alanda çalışma yapan işadamlarına projeler hazırladıklarını, bir yandan öğrencilerini teorik ve pratik olarak donatırken bir yandan da ekonomiye büyük katkılar sağladıklarını söyledi.
Rektör Mutlu konuşmalarında yöremizdeki tarımsal alanda çalışma yapan iş adamlarının, sanayicilerinin üniversite akademisyenlerinden fikir almaları gerektiğini ifade etti.
Türk Hollanda Dostluk Derneği Başkanı Edip H. Aktaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’in de hazır bulunduğu protokolde konuşma yapan Dr. Arjo Rothuis; Şanlıurfa’ya, Harran ovasına ve Karaali kaplıcalarına hayran kaldıklarını, bu bölgede çok büyük bir potansiyel olduğunu ve geleceğin ekonomisinin bu bölgeden gelişeceğini ifade etti.
Dr. Arjo Rothuis konuşmalarında Harran Üniversitesi’nde bulunmaktan çok mutlu olduklarını ve birçok konuda Harran Üniversitesi ile öğrenci, akademisyen mübadelesi ve tarımsal alanda birçok projeye imza atacaklarını söyledi.
Yapılan imza töreni karşılıklı protokollere imza atılmasıyla

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49