Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Üniversiteden Kafkas Oyunları
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve Öğretim Görevlisi Emine Teker’in danışmanlığını yaptığı Sempozyum, Vali Kemaleddin Gazezoğlu Kültür Merkezinde yapıldı.
 
Sempozyuma Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Onursal Başkan konumunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Başkan olarak Prof.Dr. Mehmet Gençer, Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, sanat camiası ve öğrenciler katıldı. Program poster sergisi ve Harran Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan ve Yrd. Doç.Dr. Gülgün Bilen, Öğr. Gör. Taner Topaloğlu, Öğr.Gör.Güllü Öztürk, Öğr.Gör.Zeki Fırat Demirci’nin sahne aldığı  Akademik Oda Orkestrası konseri  ile başladı.
 
Resim İş Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Haldun Özbudun bölüm ve sempozyum hakkında yaptıkları konuşmanın ardından bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu; “Sivil Toplum kuruluşları temsilcilere de buradayken ifade edeyim bizden yer istiyorlar, Vali Gazezoğlu Kültür Merkezini bize verirlerse burada Güzel Sanatlar Fakültesini kurmak istiyoruz, biz alaylı eğitim değil mektepli eğitim vermeyi istiyoruz ve iznimizde var, Şanlıurfa sadece sesiyle müziğiyle değil Ressamıyla Şairiyle hepsiyle dolu dolu bir il, ve bu sempozyum dolayısıyla Kültür Merkezini bize tahsis ettiler, dolayısıyla ben bunu dillendirme adına biz bu Kültür Merkezini talep ediyoruz, Sayın Vali yardımcımızda burada kamuoyu oluşturursak şahsımıza değil Üniversitemiz adına istiyoruz.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman konuşmalarında şunlara yer verdi; “Gerçekten burada çok özel çok güzel bir hafta sonu geçiyoruz. Bu mekanı ilk gördüğümde çok etkilenmiştim. Çeşitli sergi ve sempozyumlara katıldım ama öğrencilerin düzenlediği sempozyuma ilk defa katılıyorum. Öğrencilerin katılım gösterdiği ve organizasyonunu yaptığı faaliyetlerin daha canlı geçtiğini biliyorum. Altı aylık bir sürede hazırlanmış ve çok emek verilmiş bir program emek verenleri yürekten kutluyorum. Sempozyumda yer alan sunumların çok faydalı alacağına inanıyorum. Rektör Beyin teklifine bende sıcak bakıyorum. Vali Kemaleddin Gazezoğlu Kültür merkezinin, mülkiyeti İl özel İdareye ait, fakat kısa zaman sonrasında Büyükşehir Belediyesine geçecek bende Üniversiteye tahsisine tarafım.” dedi.
 
Düzenlenen sempozyum Bilim kurulunca seçilen Bilimsel Araştırmaların Sunumu ile devam ederken,12 öğrenci alanlarında hazırladıkları Eğitim ve Sanat konularını ihtiva eden sunumlar  yaptılar.
 
Sunumlar arasında Kafkas, Zeybek, Urfa, Karadeniz yörelerinin halk oyunlarına ve konularla ilgili pandomim ve tiyatrolara yer verildi. Sempozyum, değerlendirme, öneriler ve plaket dağıtımı ile sona erdi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49