Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

umut konvoyu bugün de hareket etti.
Şanlıurfa’daki STK’ların oluşturduğu ‘Suriye’ye Yardım Platformu’, komşumuzdaki drama seyirci kalmayan hayır sahiplerinden toplamış oldukları insanî yardım malzemelerini bugün sınırın diğer tarafındaki Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere konvoylar hareket etti. Malzemeler içerisinde; battaniye, giyecek, yiyecek ve ilaçlar vardı. Konvoyun hareketi esnasında, STK temsilcileri hazır bulundular. Hepsinin yüzünde, komşunun yarasına merhem olabilme gayretinin yansıması vardı.
Bu STK’lardan bir tanesi olan Halilîye İlmî Araştırmalar ve Dayanışma Derneği’nin yardım malzemeleri, battaniye ve helvadan oluşmaktaydı. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız dernek yönetim kurulu başkanı Zeki Doğan: “Komşumuzda büyük bir dram yaşanmaktadır, bu duruma karşı lâkayt kalmak, başta inançlarımız olmak üzere, örf ve adetlerimizle uyuşmamaktadır. Güzeller güzeli Peygamber Efendimiz (s.a.v) insanlığa, mutluluğun, huzurun ve adaletin yol haritasını çizdiği hadis-î şeriflerinde, Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir, buyuruyorlar. Bugün ise aç olan, zulme uğrayan bir aile değil, bir millet gözümüzün önünde can çekişmektedir. Duyarsız kalmak doğru değildir. Bu amaçla derneğimize gönül veren hayırsever arkadaşlarımızla ‘Bir kg Helva, Bir Battaniye‘ kampanyası başlattık.
Amacımız, Hz. Halil İbrahim’in (a.s) atıldığı ateşi söndürmek için gagasında bir damla su taşıyan kuş misali komşumuzdaki bu yangını söndürülmesinde ve dindirilmesinde katkı sağlamak istiyoruz. ” Yardım kampanyasına duyarsız kalmayıp destek olan hayır sahiplerine minnettarlığı nı dile getiren Zeki Doğan: “Tarihte olduğu gibi bugün de ülkemiz ve onun güzel insanları,mazlumun ve masumun yanında yer almıştır.” dedi
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49