Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Uluslararası İsot Festivali Başladı

Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa İsotu için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İsot Festivali (URFES) Göbeklitepe yakınlarında düzenlenen 'Tarlada İsot Hasadı' ile başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yanı srıa Şanlıurfa; büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediye başkanlarının üye olduğu Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyeleri isot hasadını katıldı.

Başkan Çiftçi, "Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimiz her geçen yıl daha da yoğun katılım alarak devam ediyor. Bu yıl da festivalimizi ilk olarak Tarlada Hasat Programı ile açıyoruz. 23 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında farklı etkinlikler, buluşmalar, sergiler ve konserlerle devam edecek festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Büyükşehir olarak şehrimizin alt ve üst yapısının yanı sıra sosyal yaşama yönelik projelerimiz ve Şanlıurfa'yı Şanlıurfa yapan değerlerimizin tanıtımına yönelik çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

Çiftçi, "Şanlıurfa mutfağının hammaddesi ana öğesi olan İsot bizler için çok önemli, Güneydoğu Anadolu bölgemizde bu şahit olduğunuz topraklar yıllardır mutfağa zenginlik olarak ürün veriyor. İşte Urfa'daki o ürünlerin tadı bu toprakların içindeki zenginliklerin yansımasıdır. İsot Urfa'mız için evlerimiz için tamda bir kültür öğesidir. Annelerimiz isotu elleri ile parçalar içindekilerini ayrıştırarak evlerin damlarında ve hazırlanmış alanlarda kurutmaya bırakırlar. Kızgın Şanlıurfa sıcakları isotun nemini aldıktan sonra pul biber ve isot salçası haline gelmesi için güzel bir uğraş başlar. Bu her yıl olan bir olaydır. Daha sonra önümüzdeki kış günlerinde gelen misafirlerimize yapılan yemeklerde İsot başrolde yer alır ve yapılan yemeklere lezzet katar. Yine aynı şekilde çiğ köftenin ana maddesini yine İsot teşkil eder. İsot'un sağlık yönünde faydaları var Bu güzel kültürümüz için başlattığımız İsot festivaline bilim insanlarımız katılım sağlayarak isotun faydalarını konferanslarla, panellerle konuşulup anlatılacaktır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49