Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Uludağ ve bitere Plaket
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde yapılacak olan Öğretmen Evinin Temel Atma törenine Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile birlikte katıldı. Temel atma töreninde Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri de yer aldı. Akçakale Ögretmen evi inşaatına katkıda bulunanlara AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Uludağ Gurup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uludağ. a teşekkür plaketi verirken Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç te Biter Kardeşler Gurup yönetim kurulu Başkanı Ahmet Biter, e teşekkür plaketi verdi
Akçakale’de 18 Okul Yapılıyor”
“Bir Taş da Sen Koy” projesi kapsamında yapılacak olan Öğretmen Evinin temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Güvenç, “Bütün Akçakaleli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yükümüzü üzerimizden aldıkları ve bir eksikliğimizi tamamladıkları için içtenlikle minnetlerimi sunuyorum. Alt yapı ve üst yapıyla ilgili hükümetimiz kaynak ve imkân sağlıyor, birçok şey yapıyoruz. Ama bu sosyal tesis konusu geçmişte istismar edildiği için maalesef kaynak ayırmada zorlanıyoruz. Bazı ilçelerimizde de aynı sıkıntılar var. Ama Akçakale kendine yakışanı yaptı. Kaymakamımız önderliğinde temelini attı. İnşallah belediyemiz ve biz de destek olur, bu eseri bir an önce tamamlayıp hizmete sokarız” dedi. Konuşmasına devam eden Vali Güvenç, bu sene Akçakale’de 18 tane okulun ihalesini yapacakları müjdesini verdi. Eğitimde Akçakale’nin makûs talihini yeneceğini ifade eden Vali Güvenç, Akçakale’nin Şanlıurfa’nın güzide ilçelerinden biri olduğunu ve güzelliklere layık olduğunu söyledi.
“Mazlumdan, garipten, mağdurdan yanayız
Son günlerde Akçakale’de yaşanan olayların üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Vali Güvenç, çok sayıda Suriyeli kardeşimizi hoşgörü çerçevesinde burada ağırladıkları için Akçakalelilere teşekkür etti. Akçakalelilerin sabır ve hoşgörüyle çok güzel ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Güvenç, “30 bin civarında misafir ağırlıyoruz. İster istemez bazı sorunlar yaşanıyor. Ama Akçakalelinin ev sahipliğine, hoşgörüsüne ve kadir kıymet bilmesine bunlar engel değil. Kalabalıkta bu tür sorunlar yaşanmasını doğal karşılamak lazım. Hep beraber birlik halinde dayanışma içerisinde bu sorunları da aşacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi mazlumdan, garipten, mağdurdan yanayız. Suriye’de yaşananlarda olduğu gibi, biz Irak’ta da, Afganistan’da da, Filistin’de de, Arakan’da da öyleyiz. Bu bizim damarlarımızda ve gönlümüzde var. Bunları hep beraber göğüsleyerek aşacağız. Geleceğin Akçakale’si de çok güzel olacak, eğitim problemlerini aşmış ve belirli yerlere gelmiş bir ilçemiz olacak” dedi.
“Abonelikleri yaptıralım”
Kaçak elektrik sorunu konusunda da vatandaşlara seslenen Vali Güvenç, “Lütfen aboneliklerinizi yaptırın ve bu kaçak kullanım işini çözelim. Tarımsal sulamada mutlak suretle gece abonesi olun çünkü akşam saat 10 ile sabah saat 10 arasındaki aboneliklerde elektrik fiyatı üçte bire düşüyor. Bunun altını çizerek söylüyorum, bütün yetkililerden de vatandaşlarımıza bunu duyurmalarını özellikle rica ediyorum. Bir yandan elektrik çok pahalı diye isyan ediyoruz. Öbür yandan gündüz üç kat pahalı elektrik kullanıyoruz. Sıcakta tarla sulayacağına, gece serinliğinde tarlayı sulasan daha iyi değil mi? Yağmur yağarken sulama yapmasan olmaz mı? Pamuğa buğdaya ihtiyacından fazla su vermesen olmaz mı? Eğer bunları yaptıktan sonra karşılanamayacak bir borç olursa biz vekillerimizle, bakanımızla mücadelesini yaparız. Ankara’ya taşırız, deriz ki bunun bilançosu faturası budur, lütfen bize destek olun deriz. Ama herkes önce kendi üzerine düşeni yapmalı ki Allah’ın bize verdiği en güzel nimet olan bu hazine, bu ova bereketli ve kazançlı olsun” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49