Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Ulucanlar istimlak bedeli Meclis’te
Naci Çetindağ
 
Çeşitli sorunlarıyla sık sık gündeme gelen Ulucanlar Köyü, çözüm bulamayınca CHP milletvekili Demir devreye girdi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Muğla milletvekili profesör Dr. Nurettin Demir kültür ve Turizm Bakanına soru önergesi vererek, köyde bulunan tarihi yapılarak restore edilmesini istedi.  Şanlıurfa milletvekillerinden  yardım alamadıklarını öne süren köylüler çareyi CHP milletvekiline ulaştıklarını kaydetti. 25 aralık 2013 ve 3 şubat 2014 İstanbul milletvekili Mahmut Tanal tarafından 2 adet soru önergesi Şanlıurfa merkez Ulucanlar köyü için verilmesi ve hükümetten cevap gelmemesi üzerine  Muğla milletvekili Nurettin Demir devreye girerek, bir kez daha gündeme getirdi. Demir tarafından verilen soru önergesinde, şu ifadelere yer verildi: “Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim. Şanlıurfa’da özellikle höyüklerin bulunduğu, köylülerin tapulu tarım arazileri, 2008 yılında üzerinde tarihi eser olduğu gerekçesiyle sit alanı ilan edilmiştir. Şanlıurfa kent merkezine bağlı, eski adıyla Nakiphan Höyüğü, Harran’ın 18 kilometre kuzeyinde yer alan 200 nüfuslu bir köy olan Ulucanlar köyü 2008 yılında bu kapsamda sit alanı ilan edildi. Bu kararla birlikte köyde tarımsal faaliyet durma noktasına gelmiş, karar öncesinde 400 olan köy nüfusu 200’e düşmüştür.  Ana geçim kaynağı tarım olan köyün tarım arazilerinin kamulaştırılması sebebiyle köylüler hem topraksız hem de işsiz kalmışlardır. Ayrıca köylülere sit alanı karşılığında yapılan kamulaştırmalar için istimlak bedelleri de 4 senedir boyunca ödenmemiştir. Ulucanlar Köyü’nde köylüler 4 senedir hem istimlak bedeli beklemekte hem de arazilerini ekip biçememektedir. Tarlaları kamulaştırıldığı için bankalardan kredi dahi kullanamamaktadırlar. Bu bağlamda; Sit alanı ilan edilerek kamulaştıran tapulu kaç dönüm tarım arazisi vardır? Ulucanlar Köyü’nde sit alanı ilan edilerek kamulaştırılan tapulu, tapusuz kaç dönüm tarım arazisi vardır?Kamulaştırılan tarım alanlarında köylülerin istimlak bedelleri ödenmekte midir? Ödenmiyorsa ödenmeme gerekçesi nedir? Kamulaştırılan tarım alanlarında köylülerin tarım arazilerine el konulması nedeniyle toprağını ekip biçemeyen köylülerin işsizlik gibi çeşitli sorunlarının giderilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mı?”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49