Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Uluabağ Kavşağına Figüranlar yerleştirildi.
Şanlıurfa Belediyesi kentin değişik kavşaklarına semboller yerleştirdi. Şanlıurfa Mardin Karayolu Ulubağ kavşağına Göbeklitepe figüranları yerleştirdi.

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe figüranları ve taş sütunları Şanlıurfa Mardin Karayolunun 5. kilometresi Ulubağ kavşağına yerleştirildi. 

Şanlıurfa Belediyesi tarafından devam eden altyapı ve refüj yenileme çalışmaları kapsamında kavşaklara yerleştirilen semboller kentte ayrı bir güzellik katıyor. Daha önce Karaköprü Kavşağı'na 'İsot', Mardin Karayolu üzerindeki üç kavşağa Şanlıurfa'nın ünlü Arap atı, kınalı keklik ve ceylanların heykelini yerleştiren Şanlıurfa Belediyesi, İpekyol Şehitlik Kavşağı'na da güvercin heykelini dikmişti.SSK Kavşağı'na kelaynak heykeli yerleştirmişti.


Şanlıurfa’nın 15 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve Neolitik döneme ait yerleşim birimi olduğu belirlenen Göbeklitepe, ilk kez 1963 yılında İstanbul Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi’nden görevlilerin yüzey araştırmaları sırasında fark edilmişti. Bölgede kazı çalışmaları, 1996 yılından itibaren Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü’nce ortak olarak yürütülüyor. Şimdiye kadar ki arkeolojik kazı çalışmalarında, çanak çömleksiz Neolitik döneme ait 11 bin 500 yıllık, yabani hayvan figürlü “T” biçimli, dikili taşların yanı sıra, çapları 15 metreye varan daire ve dikdörtgen biçimli 5 alan bulunuyor.

Şanlıurfa Belediyesi, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirdiği tarihi Göbeklitepe yapılarının benzeri figürlerini yaparak. Cilalı Taş Devrinden kalma, dünyanın bilinen en eski dini yapılar topluluğu olan Göbeklitepe Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şanlıurfa Mardin yolu üzerinde Ulubağ kavşağına dikti kavşakta çalışmalar davam ederken kavşağın en kısa zamanda bitirileceği belirtildi 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49