Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

“Ucuza Satıp, Pahalıya Alıyoruz”
Yarısından fazlasının Şanlıurfa’da yetiştiği Antep Fıstığı, Gaziantepliler tarafından kayıt altına alınıp, dünya pazarına sunulacak. Şanlıurfalı fıstık üreticileri, bu duruma tepki gösteriyor.
 
Antep Fıstığı’nın dünya pazarlarında yer alması ve daha fazla tanıtılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüş halinde olduklarını söyleyen Gaziantep Ticaret Borsası, çoğunluğu Şanlıurfa’da yetişen Antep Fıstığı’nın dünya pazarlarına sunacaklarını belirtti. Şanlıurfa’da yetiştirilen fıstıkların Şanlıurfa’da ve Şanlıurfa adına işletilememesine tepki gösteren üreticiler, Gaziantep’i beslediklerini söyledi. Fıstığın Gaziantep’te kayıt altına alındığını ve burada işletildiğini belirten fıstık üreticisi Yasin Avdan, bu sene fıstıkta rekoltenin düşük olmasına rağmen, Gazianteplilerin şimdiden Şanlıurfa’da ticarete başladığını söyledi.
 
“BİZ ÜRETİYORUZ, GAZİANTEP SAHİPLENİYOR”
 
Antep Fıstığı olarak bilinen fıstıkların yarısından fazlasının Şanlıurfa’da yetiştiğini anımsatan Avdan, “biz üretiyoruz, Antep sahipleniyor” diyerek, duruma tepki gösterdi. Fıstığın artık Şanlıurfa’da da işletilmesi gerektiğine vurgu yapan Avdan, “biz sadece fıstığın işçiliğini yapıyoruz. Bunun haricinde de yaptığımız bir şey yok. Yetkililer, bu duruma hala sessiz kalıyor. Burada bir fıstık fabrikası kurulsa, Gaziantep bu kadar ön plana çıkamazdı. Şanlıurfa yetiştiriyor, hasadı elde ediyor. Ondan sonra da Gaziantep öne çıksın. Biz üreticiler olarak bu kadar zorumuza gidiyor ama yetkililer bu anlamda hala bir faaliyet göstermiyor” diye konuştu.
 
“UCUZA SATIP, PAHALIYA ALIYORUZ”
 
Yetiştirdikleri fıstıkları ucuza Gaziantep’e sattıklarını ve bu fıstıkların kendilerine pahalıya geri döndüğünü söyleyen Rıdvan Beyaz da, kendi ürettikleri ürünler üzerinden kazanç elde edemediklerini söyledi. Fıstıkların baklava yapımında da kullanıldığını ve Gaziantep’in baklavada da ön plana çıktığını belirten Beyaz, “Biz burada yıl boyu emek veriyoruz, zahmetler çekiyoruz. Ondan sonra da Gaziantepliler gelip bizden ucuza alıyorlar. Alıyorlar ondan sonra bu fıstıklar Şanlıurfa’ya çok yüksek maliyetlerle geri dönüyor. Fıstıklar, başta baklava olmak üzere birçok ürün yapımında kullanılıyor. Bugün baktığımız zaman Gaziantep, baklava anlamında da ön plana çıkıyor. Hepsi Şanlıurfa’nın sırtından değil mi? Şanlıurfa sadece işçiliğini yapsın, kaymağını başkaları yesin” diyerek tepki gösterdi.
 
Fıstık üretici, Şanlıurfa’ya bir an önce fıstık fabrikasının kurulması gerektiğini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49