Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Ucuz Fiyatlara Rağmen Alıcı Bulunamıyor
 Kış mevsiminin ortasına gelinmesine rağmen Şanlıurfa’da havaların aşırı soğuk olmaması odun satışlarını olumsuz etkiliyor.

 

Türkiye genelinde soğuk havalar hakim olurken, Şanlıurfa’da aşırı soğuklar hissedilmiyor. Hava şartlarının normal olması odun satıcılarını memnun etmiyor. Havaların aşırı soğuk olmamasının yanında kaçak elektrik ve doğalgaz kullanımının artmasına bağlı olarak da odun satışlarının düşük olduğunu söyleyen odun satıcıları, satışlardan memnun olmadıklarını söyledi.

 

UCUZ FİYATLARA RAĞMEN ALICI BULUNAMIYOR

 

Geçen senelerde kış mevsiminde hiç durmadıklarını belirten oduncular, bu sene fazla bir kazanç elde edemediklerini söyleyerek, kendi işlerinden umutsuz olduklarını söyledi.

 

“Kendimi bildim bileli bu işin içindeyim ama bu meslek artık bitti” diyen Salih Aslan, havalar aşırı soğuk olmadığı için odun alan olmuyor. Hava sıcaklıkları düşse bile vatandaş kaçak elektrik kullandığı için klima veya elektrikli soba kullanıyor. Durum böyle olunca oduna ihtiyaç duyulmuyor. Geçtiğimiz senelerde kış aylarında durmadan çalışırdık ama şimdi sürekli oturuyoruz. Günde 15 ton odun sattığımız günleri hatırlıyorum, şimdi ise günde ancak 3-4 ton satıyoruz, bazı günler ise hiç satış yapamıyoruz. Aynı zamanda müşteri olmadığı için odunları maliyetini kurtaracak şekilde satıyoruz. Odunların tonunu 350 ile 450 TL arasında satıyoruz. Odunda da kalite önemlidir, meşe odunu kaliteli olduğu için tonunu 450 TL’ye, kayısı odununu ise 350 TL’ye satıyoruz ve buna rağmen müşteri bulamıyoruz” dedi.

 

“BOŞ KALMAYALIM DİYE BU İŞİ YAPIYORUZ”

 

Şanlıurfa’da sattıkları odunları genellikle Şırnak, Tokat, Bitlis ve Diyarbakır illerinden getirdiklerini belirten oduncular, işçilik ve nakliye masrafı eklenince maliyetine satış yaptıklarını söyledi. Odunculuğun her geçen gün daha da gerilediğini kaydeden Ahmet Özgen, boş durmamak için odunculuğu yaptığını ve bu işin geleceğinden umutsuz olduğunu söyleyerek, “Malatya, Tokat, Şırnak, Bitlis ve Diyarbakır illerinden getirdiğimiz odunları burada halkımızın hizmetine sunuyoruz ama alan olmuyor. Tabi o zaman nakliye parası ekleniyor, bunun yanında işçilik de eklenince bize pahalıya mal oluyor. Kârımızı katıp, satmaya kalkarsak, hiç müşteri bulamayız. Maliyetini kurtaracak şekilde satıyoruz, ki bunu yapmak zorundayız yoksa işimiz tamamen kapanır. Son iki senedir sırf işsiz kalmayalım diye bu işle uğraşıyoruz, bu mesleğin geleceği yok” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49