Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Üç Komşu İlde ISOT Tartışması

Özellikle Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan gelin tepkiler dikkat çekiyor. Önce Halfeti, sonra biber ve isot meselesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin'e tepki gösteren Şanlıurfa'dan sonra şimdi de Kahramanmaraş'tan tepki geldi. Bu tepki çok sert oldu ve iki şehrin biber savaşı ile karşı karşıya gelebileceği iddiası yapıldı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Fatma Şahin’i Maraş biberine sahip çıkmakla, çalmakla suçladı. Şahin’i uyaran Öztunç’un, “Maraş'ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, vallahi de billahi de Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. Yanlış yapıyor. Maraş ile Antep arasında biber savaşı olmasın” şaşkınlık yarattı. Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Şahin’e tepki göstermiş ve bu sorunu meclise taşıyacağını söylemişti.

FATMA ŞAHİN NE DEMİŞTİ

Gastronomi Festivalini Nurdağı’nda biber hasadıyla başlatan Fatma Şahin, ”Burası bereketli hilalin ortası. Bu tarlada emek alınteri var, toprağımız cömert. Suyumuz, rüzgarımız sert. Bu biber kendiliğinden bu lezzete bürünmüyor. Bu tarla kardeşlik şifa tarlası, sevgi ve aşk tarlası.Lezzetin başkentiyiz. Bütün dünya obeziteyle mücadele ediyor. Biber yiyeceksiniz diyor. Zayıflatıyor antioksidan etkisi var, kanseri önleme etkisi var. Biber hem lezzet hem şifadır. Hep birlikte bunu bütün dünya sofralarına koyacağız. Geçtiğimiz sene festivalden sonra Michelin yıldızları İslahiye ve Nurdağı'nın biberlerini aldılar ülkelerine götürdüler ve makro zincirlerde dağıtmaya başladılar” diye konuşmuştu.

TBMM’DE BİBERLİ TOPLANTI

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Şahin'in, yıllardır Kahramanmaraş biberi olarak tanınan bibere "Gaziantep biberi" dediğini söyledi. Basın toplantısını biberle yapan Öztunç, Şahin'in, yılların Kahramanmaraş biberini alıp Gaziantep'e mal etmeye çalıştığını ileri sürdü. Öztunç, "Şahin, Gaziantep biberi dedi diye Gaziantep biberi olmaz.“dedi.

SEN BAKLAVANA,FISTIĞINA SAHİP ÇIK

Gaziantep'in içme suyunun Kahramanmaraş'tan geldiğini, Şahin'in doymayarak gözünü Kahramanmaraş biberine diktiğini savunan Öztunç, şunları kaydetti:"Biraz insaflı ol. Suyumuzu aldın, içiyorsunuz, afiyet olsun. Şimdi de biberi mi çalmaya çalışıyorsun. Yakında 'Maraş dondurması aslında Antep dondurmasıdır' derse şaşırmayın. Sen git baklavana, fıstığına sahip çık.”

BOŞUNA UĞRAŞIYOR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2001'de Maraş biberinin coğrafi işaret tescili için başvurduğunu, 2002'de Türk Patent Enstitüsü Maraş biberini, Kahramanmaraş'a coğrafi işaret olarak tescil ettirdiğini hatırlatan Öztunç, “Şimdi Fatma Hanım bunu değiştirmek için uğraşıyor ama boşuna uğraşıyor. Cezerye Mersin, incir Aydın, kayısı Malatya, isot Urfa, kebap Adana, fıstık ve baklava Antep, dondurma ve biber de Maraş'ın” dedi.

ŞAHİN’İ UYARIYORUZ

‘Sayın Şahin'i uyarıyoruz; Maraşlılar ile bu kadar fazla uğraşmasın’ diyen Öztunç, “Maraş'ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, vallahi de billahi de Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. Yanlış yapıyor. Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum, hep birlikte ilimizin değerlerine sahip çıkalım, birilerinin Kahramanmaraş'ın değerlerini çalmasına izin vermeyelim. Maraş ile Antep arasında biber savaşı olmasın." şeklinde konuştu.

URFALI MİLLETVEKİLİ SORU ÖNERGESİ VERECEK

Şanlıurfalılar isotun Şanlıurfa’ya ait olduğunu belirterek tepki gösterirken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Şahin’e tepki gösterdi. Tanal, “İsot Urfa’nındır ve Urfa’nın kalacak. Ben en kısa sürede de bunu Meclis’e taşıyıp dile getireceğim. Bu isot konusu hakkında da soru önergesi vereceğim” dedi.

SAHİP ÇIKMIYORLAR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Urfa’daki yetkililerin kentteki değerlere sahip çıkmadığını ifade etti. Tanal, “Ciğer kebabı gitti, fıstık gitti, çiğ köfte gitti, son olarak da isot gitme aşamasına geldi. Şanlıurfalı kardeşlerimiz hepsi duyarlı, millyetçi, vatansever, tüm değerlerine sahip, adeta Mevlana gibi kucaklayıcı bir yapıya sahiplerdir. Ancak temsilcileri Urfa’yı gerçekten temsil edemiyor. Bu bir gerçek, TBMM’de ben dört dönemdir milletvekiliyim. Şanlıurfa’da Ak Partili milletvekillerimiz çoğunlukta, o dört dönemlik süreçte Şanlıurfalı milletvekillerinin Urfa’yla ilgili söylediği bütün sözleri toplayın, dört ile çarpın benim kadar tek başına Urfa’nın sorunlarını dile getirme konusunda beni geçemezler” dedi.

MECLİS’E TAŞIYIP DİLE GETİRECEĞİM

Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal son olarak ise konu hakkında gerekli işlemleri yapacağını ve durumu meclise taşıyacağını ifade ederek, “Urfalı kardeşlerimizin hepsine selam yolluyorum. İçleri rahat olsun, isot Urfa’nındır ve Urfa’nın kalacak. Ben en kısa sürede de bunu Meclis’e taşıyıp dile getireceğim. Bu isot konusu hakkında da soru önergesi vereceğim” diye konuştu.

GÖZLER ŞAHİN DE

Gastronomi festivaline Nurdağı’nda biber hasadıyla başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in bu sözlere ne yanıt vereceği merak ediliyor. AA/HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şanlıurfalı 5 yıl önce

helal sana Mahmut TANAL

banner24

banner49