Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor sosyal medya polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates

Bu haber kez okundu.

Üç İlçede Bir Milyon Nüfusa Hitap Edecek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ GENEL Müdürlüğü’nün 2872 sayılı çevre kanunu gereği yapılmasını planladığı Atıksu Arıtma Tesisi ve alt yapı kanalizasyon sistemlerinin yapım çalışmaları hız kazandı.
Şanlıurfa merkezde yapılacak olan;  Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattı yapım işi için,  1 Eylül 2015 Salı günü;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB yatırımları Dairesi Başkanlığı (İPA) uzmanları, ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, Plan ve Proje Yatırım Daire Başkanı M. Said Güllüoğlu, Arıtmalar Daire Başkanı Didem Ertekin,  Etüt Plan Şube Müdürü Şükran Diner ile birlikte ihale için yer görmeye katılan 23 firmayı;  Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattının yapılacağı alana götürülerek bilgi verildi
ÜÇ İLÇEDE BİR MİLYON NÜFUSA HİTAP EDECEK
Şanlıurfa’nın Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçelerine ait Evsel Atık Suyunun ileri biyolojik arıtma sonrası deşarj edilmesini sağlamak amacıyla Akçamescid köyü civarında yaklaşık olarak 168 dönüm üzerinde yapılması planlanan tesis yaklaşık 1.000.000 kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyecek kapasitede olacak.
2017’DE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
27 Ekimde ihaleye çıkacak olan Atık su Arıtma Tesisi ve kolektör hattı projesi en geç 2017 yılı sonu itibariyle bitmesi planlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği proje ile merkez İlçelerden toplanan atık sular arıtılacak ve hijyen kurallarına uygun olarak dere ve su yataklara deşarj edilecek. Elde edilen bu su bahçecilik ve tarım sulamalarında kullanılabilecek. Bu sayede çevre kirliliğinin önüne önemli ölçüde geçilmiş olacağı bildirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49