Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

“Üç Çocuklu Aile Sınırlaması’’
Pembe ve mavi kimlikler tarih olurken, yeni kimlikler aralık ayından itibaren cüzdanlardaki yerini almaya başlayacak. Türkiye genelinde üç yılda çipli kimliği olmayan Türkiye vatandaşı kalmayacak.
Aralık ayında dağıtılmayı beklenen akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek.
Akıllı kimlik kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB’ye kadar veri depolanabilecek.
Kart dışında hiçbir belge taşımak zorunda kalınmayacak. Sahtecilikten kaynaklanan mağduriyetler önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden bu kartla ulaşılabilecek. E-imza olarak kullanılabilecek. Polikarbonlu, temaslı ve temassız çip içeren kartlar, gelişmiş güvenlik öğeleri barındıracak.
Vatandaşlar, birçok özelliği olan akıllı kimlik kartlarına olumlu yaklaşırken yeni kimliklerin nüfus müdürlüklerinden 18 TL karşılığında teslim alınmasına tepki gösterdi.
Yeni kimliklerin hükümet tarafından yapıldığını ve kendi vatandaşına ücret karşılığı verilmesine tepki gösteren insanlar : “ Biz Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız hükümet bize hizmet etmek zorunda kendi vatandaşına nasıl kimlikleri ücret karşılığı verebiliyor kimliklerin ücretsiz dağıtılması gerekiyor’’
Nüfusun en yoğun olduğu Şanlıurfa da tepkiler daha yüksek oldu. On çocuklu, sekiz çocuklu gibi ailelerin fazla olduğu Şanlıurfa da 18 TL gibi bir ücreti ödemekte zorluk çekeceği gibi gelir oranlarının da az olması tepkileri arttırdı.
Şanlıurfa da kapaklı pasajında elektronik ürün tamiri yapan 8 çocuk babası Hasan kömür yeni kimlik uygulamasını çok beğendiğini ve 18 TL karşılığı bir ücretle dağıtılmasına da tepki gösterdiğini belirterek şunları söyledi:
“Benim sekiz tane çocuğum var ben dokuz hanımla birlikte on kişilik bir aileyiz. Yeni kimlik kartımız 18 TL ile dağıtımı yapılacak yani ben 10 kişilik ailem için 180 TL ödeme yapmam gerekiyor. Hadi benim maddi durumum çok kötü değil bu ödemeyi yapabilirim ama maddi durumu yerinde olmayan çok nüfuslu aileler ne yapacak’’
“HÜKÜMET HİZMET ETMEK ZORUNDA’’
Ücret karşılığı yeni kimlik kartların dağıtımını kınayan Hasan Kömür sözlerine şöyle devam etti:
“Hükümet hiçbir ücret talep etmeden kimlik kartlarının dağıtımını yapmalı çünkü bize hizmet etmek zorundalar biz yeterince vergi veriyoruz. Yeterince para ödüyoruz bu uygulama çok yanlış ayrıca kimlik kartlarının maliyeti 5 TL olduğu söyleniyor 18 TL ne için maliyeti neyse o ödemeyi alsınlar hiç olmazsa bu uygulamayı kabul etmiyoruz.’’
“ÜÇ ÇOCUKLU AİLE SINIRLAMASI’’  
Çok çocuklu aileler için üç çocuk sınırlaması getirilebileceğini ailelere kolaylık sağlamaları gerektiğini vurgulayan kömürcü son olarak şunları belirtti:
“ Hükümet üçten fazla çocuğu olan aileler için kolaylık sağlamalıdır mesela benim 8 çocuğum var benden üç çocuğa kadar parasını alabilir diğer çocuklarım içinde bir ücret talep etmeye bilir bu şekilde aileler biraz daha rahatlar durumu olmayan aileler rahat bir nefes almış olur. ”
BU DURUM BATIYI ÇOK FAZLA ETKİLEMEYECEK
Batıda genellikle 3 çocuktan fazla çocuk yapmayan aileler bu durumdan fazla etkilenmeyecekleri gibi bu uygulamadan da memnun olurken parayı ödeye bileceklerini fakat ücret talep edilmeseydi daha memnun kalacaklarını belirttiler.
Adana’dan Şanlıurfa’ya gezmeye gelen Altuğ ailesi; “ Bu durum bizi çok fazla etkilemiyor çocuklarım evlendi şuan tek bir kızımız var ailede 3 kişiyiz yeni kimlik kartlarımızı almak için 54 TL ödeme yapacağım bunu ödeyebilirim ama ücret uygulaması çok yanlış’’ sözlerini dile getirdiler.
“MALİYETİ 5 TL’’
Yeni kimlik kartlarının maliyeti 5 TL olduğunu iddia eden Aile babası Nuri Altuğ son olarak: “Bu kimlik kartlarının maliyeti 5 TL biz neden 18 TL ödeme yapıyoruz madem bir ödeme yapacağız maliyeti neyse onu verelim ” dedi.
Yeni kimlik kart uygulamasından memnun olanda var olmayanda, vatandaşın tek ortak yanı kartlar için talep edilen ücretin yanlış olduğu belirtiliyor.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49