Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Üç Çocuğunu Bombardımanda Kaybetti
Suriye’deki iç savaşta üç çocuğunu kaybettikten sonra Türkiye’ye kaçan sakat Suriyeli, dilenerek, kendisine ve eşine bakıyor.
 
Suriye’deki iç savaştan 8 ay önce kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Mehmet Kor adındaki Suriyeli, bir bacağı kesildiği için çalışamadığını ve bu sebeple dilendiğini söyledi. Suriye’de şeker hastalığı yüzünden bir bacağı kesilen Kor, tek bacakla hayatını sürdürüyor. Türkiye’ye kaçarak, hayatını kurtardığını ama çocuklarını Suriye’de gömdüğünü söyleyen Kor, Şanlıurfa’da kiraladığı evde yaşadığını ve kira parasını da dilenerek, karşıladığını söyledi.
 
ÜÇ ÇOCUĞUNU BOMBARDIMANDA KAYBETTİ
 
Ülkelerinde çıkan iç savaşta üzerine bomba düşerek, ölen üç çocuğunun mezarının Suriye’de olduğunu söyleyen Kor, geldiği Türkiye’de zorlu bir yaşam sürdürdüğünü, diğer yandan çocuklarının mezarını ziyaret edememenin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi. Kor, üç sene önce şeker hastalığı yüzünden bir bacağının kesildiğini söyleyerek, bacağı kesildikten sonra çocuklarının kendisine baktığını, çocukları da öldükten sonra dilenerek, hayatını devam ettirmeye çalıştığını belirtti. Savaşın şiddetlendiği günlerde her şeyini bırakarak, Türkiye’ye kaçtıklarını söyleyen Kor, “Suriye’de iç savaş başladığı günden beri zor anlar yaşadık, gözümüzün önünde insanlar öldürüldü. Sürekli kaçmaya çalıştık ama başaramadık. Esad, üzerimize sürekli bomba yağdırıyordu, üç tane oğlumu savaşta kaybettim. Üzerine bomba düştü, çocuklarım ölünce buraya kaçtık. Çocuklarımın mezarları Suriye’de, ben de burada dilenerek, yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Burada çok zorlu bir yaşamımız var, ayrıca mezarları Suriye’de olan çocuklarımın mezarını ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşıyorum” ifadelerini kullandı.
 
EV KİRASINI DİLENEREK KARŞILIYOR
 
Suriye’deki şiddetli çatışmalarda üç çocuğunu kaybeden Kor, kendini ve eşini kurtarmak amacıyla Türkiye’ye kaçtığını ve çadır kent hayatını beğenmedikleri için kent merkezinde ev kiraladıklarını söyledi. Kira parasını karşılayabilmek amacıyla dilendiğini söyledi. Sabahtan akşama kadar dilendiğini ve bu şekilde yaşamını sürdürdüğünü belirten Kor, şunları kaydetti: “ben ve eşimden başka kimsemiz yok, hayatımızı devam ettirebilmemiz için benim çalışmam gerekiyor ama sakat olduğum için çalışamıyorum. Mecburiyetten dileniyorum. Dilenerek, kira paramızı ve diğer masraflarımızı karşılıyoruz. Çadır kentte kalamazdık çünkü, oradaki hayat bize göre değildi. Kamp dışına kaçtık ve şimdi bu şekilde hayatımızı sürdürüyoruz.”
 
Kor, savaşın bitmesini ve ülkesine geri dönerek, çocuklarının mezarını ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49