Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Tuveletçiye plaket‏
Varlıklı bir hayat yaşarken alkol gibi zararlı bir alışkanlığa sahip olan Abdülaziz Batuk, alkole tövbe ettikten sonra hacca gitti, nefsini terbiye etmek için ise öyle bir işe başladı ki, bu davranışı Yeşilay tarafından ödüllendirildi.
70 yaşındaki Abdülaziz Batuk, Şanlıurfa’da meşhur bir kebap ustasıydı. Lezzetli kebaplarının ünü öyle duyulmuştu ki, bu ünü kendisine para olarak dönüyor o da kazandığı bol parayla har vurup harman savuruyor, alkol kullanıyor nerede bir alem varsa kendini orada buluyordu.
Varlık içinde yaşadığı bu şaşaalı hayat, ona bazen büyük yanlışlar da yaptı. Alkol baş belası olmuştu. Onunla aynı dönemde iş yapanlar her türlü varlığa kavuşurken, alkol bağımlılığı nedeniyle o çoğu şeyini kaybetti. Bir süre kendi dünyasına çekilen Batuk, bir daha alkol içmemek için ahdederek hacca gitti ve namaza başladı. Hac dönüşünde uğraş olarak bir iş yapmayı düşünmüş ancak nefsinden korkmuş. “Öyle bir iş yapmalıyım ki, nefsimi ayaklar altına almalıyım” diyerek kendisine önerilen tuvaletçiliği kabul etmiş.
Beş altı yıldan bu yana Rızvaniye Camii tuvaletlerini işleten Batuk, caminin hem temizliğini yapıyor, çimlerini suluyor hem de bekçiliğini yapıyor. Camiye verdiği hizmet ve hoş sohbetiyle Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik’in dikkatini çeken Batuk, bir plaketle onore edildi.
Ödülü hak eden asıl bu insanlardır
Toplumda belli bir kariyere sahip olan, adı duyulmuş insanlara plaket vererek onurlandırmanın böylesi bir durumun yanında pek önemli olmadığını kaydeden Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, “Sayın Abdülaziz Batuk’un hayat hikayesi maalesef birçok insanın başında. Ancak o öyle bir yol seçmiş ki, önce alkol kullanmaya tövbe etmiş. Ardından hacca giderek tevbesini pekiştirmiş. Hac dönüşünde ise nefsini terbiye etmek için kendine bir görev seçmiş. Yaptığı iş çoğu kişinin nefsine yediremeyeceği bir iş. Ama o hayatıyla böyle hesaplaşırken nefsini öldürüp, ruhunu yükseltmeyi becermiş. Alkol gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtularak, caminin bakımını da üstlenmiş. Cami avlusunun temizliği, çimlerin bakımı, sulanması gibi işleri kendisi gönüllü olarak yapıyor. O’nun bu hareketi, nefsine aldanıp zararlı alışkanlıklara başlayan insanlar açısından önem taşıyor. Zararın neresinden dönersen kârdır düşüncesi, Abdülaziz Batuk’un hayatında tecelli etmiş. Biz de onun bu davranışını takdire şayan gördük. Bir plaketle onurlandırmak istedik” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49