Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Tütüncü Esnafı İşsizlikten Yakındı
Şanlıurfa’da hangi esnafa sorduysak işinden memnun olmadıklarını belirttiler ama tütüncü esnafı en kötü mesleğin bile tütüncülükten daha iyi olduğunu söyledi.
Muhabirimize konuşan ve şikayetlerini dile getiren tütüncü esnafları Türkiye genelinde tütün satıcılarının karın tokluğuna çalıştığını zaman zaman da zarar ettiklerini belirtti. 42 yıldır tütüncülük yapan İbrahim Bulut “ Urfa’da Adıyaman tütününden başka tütün satılmıyor, dolayısıyla biz de sadece Adıyaman tütününü satıyoruz. Artık kimse tütün içmiyor, içenler de 2 saat pazarlık yapıyor. Bu iş canımdan bezdirdi beni, şuan yapabileceğim başka bir iş olsa anında bu işi bırakırım. Ama yapabileceğim başka bir iş de yok. Kazancı olmasa da geçimimi yapmak için buna katlanmak zorundayım” dedi. Fiyatları 8 TL ile 50 TL arasında değişen tütünleri satan esnaf Bulut, iyi tütünün pahalı olması alıcı bulmasına engel olurken, ucuz tütünün de kalitesi olması sebebiyle alıcı bulamadığını söyledi. Bulut “ tütün fiyatlarımız 8 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Kaliteli tütün elbette ki pahalı olur, öyle olunca da insanlar almaktan vazgeçiyor. Ucuz tütünler de kalitesiz olduğu için kimse almıyor. Gerçekten şuan bana başka iş verseler anında bırakırım bu işi” ifadelerini kullandı.
Tütün satan bir diğer esnaf Salih Özcan ise bu işi ekmek davası olduğu için yaptığını belirtti. Bu işin kazancının olmadığını söyleyen Özcan şöyle konuştu “ 40 yıldır bu işi yapıyorum, ekmek davası sonuçta bir işle uğraşmak zorundayız biz de bu işi seçtik. Fazla kazancı yok, karın tokluğuna çalışıyoruz desek yerinde olur. Çünkü kilosunu 50 TL’ye aldığımız tütünün bazen zararına bile satmak zorunda kalıyoruz, başka bir çaremiz yok. İnsanlar artık tütün almıyorlar, yani yapabileceğim başka bir iş olsa yaparım ama bir kere bu işe girdik, yapabileceğimiz bir şey yok.”
Öte yandan tütüncülük üzerine konuşan bir başka esnaf Hakan Yılmaz ise şunları kaydetti “ Bu meslek gerçekten öldü artık, çok önceleri iyiydi, geliri kazancı vardı ancak günümüzde bir değeri kalmadı. İş bulamadığımdan bu işi yapmaya kalktım, 12 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işi yaptığım için pişmanım ancak etraf işsiz kaynıyor, bu işi bıraksam ne iş yapacağım. Mecburiyetten yapıyorum, sonuçta bir şekilde geçimimi yapmak zorundayım.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 5 yıl önce

Bana 1 kilo lazım

banner24

banner49