Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin gözü Diyarbakır'daki Nevruz töreninde
Bugün gözler, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında olacak. Nevruz Bayramı, bu yıl farklı bir anlam ifade ediyor. Kutlamaların yapılacağı alanın kapıları saat 06:00'da açıldı. Vatandaşlar alanın neredeyse yarısını şimdiden doldurdu.
 
Bayram, hem resmi izinle kutlanacak hem de Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin mesajı okunacak. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, mesajı iki milletvekilinin Türkçe ve Kürtçe okuyacağını duyurdu.
 
MESAJI BULDAN VE ÖNDER OKUYACAK
 
İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajı yarın nevruz alanında BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in okuyacağı öğrenildi.
 
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
 
Diyarbakır'da kutlamalara yönelik hazırlıklar tamamlandı. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda dev bir sahne ve protokol için özel stant hazırlandı. Alanın dört bir tarafına dev hoparlörler yerleştirildi. Alanın zemini sarı, kırmızı, yeşil ve maviye boyandı. Resmi kutlamalar ise saat 10.00'da başlayacak. Parkın ortasına da dev bir meşale kuruldu.
 
ATEŞİ BDP'Lİ VEKİLLER YAKACAK
 
Nevruz ateşi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 ton odun getirdi. Ateşi, BDP milletvekilleri ile belediye başkanları yakacak. Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin beklenen mesajını iki BDP'li vekil Türkçe ve Kürtçe okuyacak. Konuşmaların ardından yurt dışından gelecek sanatçılar sahne alacak. Konserin sürpriz sanatçısı ise gizli tutuluyor.
 
KUTLAMALARA KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMESİN
 
Başbakan Erdoğan, ayrıca grup toplantısında verdiği nevruz mesajını yineleyerek, "Kimse gölge düşürmesin. Baharın çiçeklerle yeşermesi, toprağın dirilişi bize neyi anlatıyorsa, sevgiyi saygıyı bu şekilde diriltelim. Kan gözyaşı olmasın. Orada şenlik olsun. Buna kimse gölge düşürmesin. Bu mesajlarımın hepsini verdik. Kutlamalar kimse gölge düşürmesin" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan ayrıca bir gazetecinin barışı süreci sözleri üzerine ise "Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49