Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Türkiye’de 80 çiğ köfte firmasının “55’i kayıt dışı”
Şanlıurfa, ya has olan Çiğköfte Günümüzde global ticaretin yaygınlaşması ve benzer kuruluşların artması rekabet şartlarının daha da sertleşmesine sebep oluyor. Gıda üreten ve satışını yapan firmalar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ne kadar denetlense de binlerce firma ceza almaktan kaçamıyor. Bu bağlamda ürün ve hizmet alanındaki yeniliklerin, bilinen müşteri memnuniyeti çalışmalarını daha ileriye taşıması gerekiyor. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi bu konuda müşterilere beklentilerinin  Dosyaları bilgisayarınıza yükleyebilmek için lütfen üzerine tıklayınız:  Tatlises_10002_Sertifika BB.docx Günümüzde global ticaretin yaygınlaşması ve benzer kuruluşların artması rekabet şartlarının daha da sertleşmesine sebep oluyor. Gıda üreten ve satışını yapan firmalar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ne kadar denetlense de binlerce firma ceza almaktan kaçamıyor. Bu bağlamda ürün ve hizmet alanındaki yeniliklerin, bilinen müşteri memnuniyeti çalışmalarını daha ileriye taşıması gerekiyor. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi bu konuda müşterilere beklentilerinin ötesinde hizmet verildiğinin göstergesi… Yapılan araştırmalara göre memnun bir müşteri, memnuniyetini ortalama 5 kişi ile paylaşırken; memnun olmayan bir müşteri ise memnuniyetsizliğini ortalama 9 kişiye aktararak olumsuz bir tanıtım yapıyor. Memnun olmayan müşterilerin yüzde 98’i ise memnuniyetsizliklerini hiçbir şekilde iletmemekle beraber sessizce alternatif tedarikçileri arıyor. Bu durumda işletmelerin rekabetçi konumlarını korumalarında “müşteri merkezli” bir yaklaşım, önemle üzerinde durulması gereken bir sistem halini alıyor. Bu kapsamda ortaya çıkan ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemi işletmelerin ömürlerini uzatmak ve müşterileri arasındaki bağı artırmak için en önemli gerekliliklerden biri.
Tatlıses Gıda Fabrika Müdürü Elif attepe; “Böylesine kalabalık bir sektörde şikayetler genel olarak ürün kalitesi ile ilgili oluyor. Ürünü kötü malzeme ile üreten, satışını yapan, standardını tutturamayan firmalar müşteri kaybediyorlar. Ürünün ömrünü artırmak için bilinçsiz kullanılan katkı maddeleri sağlığa çok zararlı, ayrıca sektörde merdiven altı üretim yapan firma sayısı çok fazla ve hijyen koşullarına riayet edilmiyor. Bununla birlikte hile yoluna başvuran firma sayısı da çok yüksek patates, su katarak maliyeti önemli oranda düşürüyorlar yani haksız rekabet elde ediyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl İstanbul bölgesinde gıda satış ve üretimi yapan 61.086 iş yerinin 6.493’üne ceza kesilmiş, bunların içerisinden 70 iş yeri ise faaliyetten men cezası almıştır. Çiğ köfte sektörüne geldiğimizde 80’e yakın çiğ köfte markası çıkıyor karşımıza fakat bunlardan sadece 25 tanesi işletme kayıt belgesine sahip. İşletme kayıt belgesine sahip olmayanlar ise merdiven altı olarak nitelendiriliyor. Bu konuda müşterilerimize sunduğumuz ürünün kaliteli ve sağlıklı olması için işletme kayıt belgesine sahip; İSO 9001, 22001, 14001 ve OHSAS olmak üzere 4 sisteme, GİMDES’ten ve HEDEM’den helal sertifikası almaya hak kazanan ve helal sistemini kurabilen tek çiğ köfte markasıyız. Verilen hizmet de müşteri açısından çok önemli, şubenin genel temizliği ki gıda satışı yapılan yerlerde olmazsa olmaz bir konu, bu da müşterinin gözünde negatif etki yaratıyor. Müşteri odaklı hareket etmek en büyük önceliğimiz. Müşterilerimizin memnuniyeti için ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemini kurduk ve bu sistem dahilinde kendi bünyemiz içerisinde bir ekip kurduk. Müşteri öneri ve şikâyetlerini telefon, web ve şubelerimizden sözlü olarak alıyoruz. İlgili birim sorumlularınca, öneri ve şikâyeti yapan müşteri ile irtibata geçiliyor ve düzeltme/önleme faaliyeti başlatıyoruz. Faaliyet sonrası tekrar müşteriye bilgi veriliyor.” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48