Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Türkiye Terör’den 28 Yılda 1 Trilyon 97 Milyar Kaybı Oldu
Şanlıurfa Ak parti Kent Ekonomiler Forumuna   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katılımıyla El Ruha Otelinde Düzenlendi.
Otel El ruha’da gerçekleşen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ak Parti, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İlçe Belediye Başkanıaları, STK başkanları ve Milletvekilleri katıldı.
Terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “ Toplantıda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlar Kent Ekonomiler Konumu bunun başlığı son derece önemli, bu yalnız Şanlıurfa’da gerçekleştirilmiyor. Bütün ilimizde 81 ilimizde çalışılan bu konu başlığı altındaki toplantıların anlamlı ve önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Son 10 yılda Şanlıurfa’mız basamakları hızlı bir şekilde çıkmaya başladı. Son 10 yılda Şanlıurfa’ya yapılan yatırımın tutarı eski ifade ile 14 katrilyon yani 14 milyarlık yatırım yapılmış. Bu 14 milyarın 7 milyarı son iki yıl içerisinde yapılmış. Son iki yılda müthiş bir sinerci oldu, yani birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde oldu. İhracata bakıyoruz,7 milyar dolardan 10 yıl içerisinde 110 milyon dolara gelmişiz. İhracatımıza bakıyoruz,37’den 120’ye çıkmış, tarımsal üretimin değeri son 10 yıl içerisinde 1.9 milyardan 5.1 milyar dolara yükseldi.10 yılda 4 milyar destek sağlandı, tarıma bunu yürekten söylüyorum bu hazineye iyi bakmamız gerekiyor, iyi korumamız gerekiyor.
 Orta doğuda yaşanan huzursuzluklara ilişkin açıklamada bulunan Bakan Çelik” Orta doğuya açılan bir kapı sonuçta Şanlıurfa, orta doğuda şuan yaşanan huzursuzluklar bugün itibariyle yaşanıyor, orta doğuda bu sorunlar bitmeyecek gibi bir yaklaşımla bakarsak zaten biz hiçbir şey başaramayız. Bunların kısa sürede biteceği düşüncesiyle mutla ki suretle bunları düşünmek zorundayız hazırlıklı olmamız gerekiyor. Dedi.
5-6 AY İÇERİSİNDE HUZUR ORTAMININ GETİRİSİNİ VATANDAŞLAR HİSSETMEYE BAŞLADILAR
Türkiye genelinde gerçekleşen Barış sürecinin ardından Huzur bulunduğunu ifade eden Çelik şunları kaydetti” İnşallah Terör ve bölgede yaşanan huzursuzluklar son buluyor, son bulmaması için gayret edenler var ve olacak. Urfa bu konuda duruşunu biliyor bütün Türkiye biliyor. Son 5-6 ay içerisinde huzur ortamının getirisini vatandaşlar hissetmeye başladılar. Bunu kalıcı hale dönüştürdüğümüz zaman bu bölgenin hiçbir güç Allahın izniyle alamayacaktır, hiçbir fitne ortamı bizi yolumuzdan inşallah döndüremeyecektir” şeklinde konuştu.
12 YILLIK SÜREDE TÜRKİYE SİYASETİ BAKIMINDAN, HEM TÜRKİYE EKONOMİSİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ
 Son olarak Konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ise” Son 10 yılda Türkiye’de Siyaset ve ekonominin geliştiğini belirterek şunları söyledi.”Kent ekonomiler durumu toplantısın ilkini Gaziantep’te yaptık, o tarihten buyana 72 ilimizde kent ekonomiler toplantısını tamamladık bu 73.gerçekleşiyor Şanlıurfa’da. Niçin böyle bir şeye ihtiyaç var? Türkiye Ekonomisi son 1o yılda büyük bir yol kat etti, mesafe aldı. Aslında sadece ekonomi alanda değil Türkiye geçtiğimiz son 10 yılda ekonomide ve siyasette her iki konuda da ciddi gelişmeler kayıt etmiştir. Bu çerçevede 2002,2012 yılları arasından 12 yıllık sürede hem Türkiye siyaseti bakımından, hem Türkiye Ekonomisi bakımından önemli bir değişim sürecidir.
 Türkiye’nin Terör sorununu çözeceğine değinen Kurtulmuş” Türkiye Terör sorununu çözecek ve Türkiye Teröre kaybetmiş olduğu insan gücünü, teröre kaybetmiş mali kaynakların, Teröre kaybetmiş olduğu ilgisini, dikkatini ve odaklanmasını bundan sonra Türkiye’nin Ekonomik katkısına verecektir.
 Türkiye aynı şekilde Alevi kardeşlerimizin sorunun çözümü karşısında gerekli adımları atacak ve toplumda birilerinin içerde tartışma unsuru olarak kullanabilecekleri bütün farklılıklarımızı zenginlik haline getirecektir. Bütün bunların olabilmesi için son günlerdeki kargaşada unuttuğumuz puslu camlar arasında kalan yeni anayasal düzenlemeden Türkiye asla vazgeçmeyecektir. Eski Türkiye’yi geride bırakacaksak, eski Türkiye’nin kir, pasaklı, o diktatör eğilimlerini geride bırakacaksak bunun en önemli adımlarından birisi katılımcı, demokratik, ileri bir anasal ortaya konulmasıdır.
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GÜCÜNÜN İLERLEMESİ İÇİN TERÖR BELASINDAN KURTULMALI
 Terör olayların sonlandırılmasına yönelik önemli açıklamalarda bulunan ve 28 yılda Teröre harcanan paranın miktarını belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş” Terörün sonlandırılması Türkiye açısından çok fev kalede önemlidir. En azından bunun kadar önemli olan Türkiye’nin ekonomik gücünün ilerlemesi için terör belasından kurtulması gerekmektedir.
Türkiye’nin terör yüzünden maliyet kaybettiğini ve geride kaldığını vurgulayan Kurtulmuş”  Bu Türkiye’nin ayaklarına vurulmuş pranga değildir, pranga lafı hafif geliyor Türkiye’nin ayaklarına 28 yıldır dizine kadar çukura doldurulan ve üstüne de çimento döktüler. Üzerinde harç koydular Türkiye’nin ayaklarını kıpırdatamaz hale getirdiler. Yaklaşık 2 aydır terörün maliyeti ile ilgili çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Şimdiye kadar maalesef elimizde bir veri yoktu. Şimdi bir kısmını burada açıklayacağım ve şimdiye kadar basınla paylaşmadık. Türkiye’nin geçtiğimiz 28 yılda ortalama her yıl büyümesi 4.07. her yıl Türkiye 4.07 büyümüş, eğer terör olmasaydı Türkiye bütün parasını. Terörü berhuda etmek için, kabiliyetini kullanmış olmasaydı Türkiye en zayıf ihtimal her yıl ortalama 0.25 daha çok büyüyecekti buda en az olan hatta 1. ya bile çıkabilirdi. Eğer Türkiye her yıl 0.25 daha büyümüş olsaydı 1 trilyon 97 milyar daha büyümüş olacaktı terörün bir kısmı maliyeti cephesi budur.
TÜRKİYE MAALESEF TERÖRE CİDDİ DOLAYISIYLA 1 TRİLYON 97 MİLYAR KAYBI OLDU
 Bunu dolar olarak söylersek Türkiye teröre 596 milyar dolar sırf zayıflama potansiyeli ile kaybetmiştir. Terör Türkiye’yi elinden ayağından tutmuş kıpırdatamıyor. Eğer Türkiye biraz daha ileri gitmiş olsaydı 0.25 daha büyüseydi Türkiye böyle bir gelirle karşı karşıya kalacaktı. Bu ne demek Şimdi birileri bu son Gezi parkıyla ilgili söylüyoruz, söylediğimiz zaman yok komplo demeyin diyor bazıları tesadüfen durduk yerde olmadı tabii ki samimi olarak çevre duyarlılığı içerisinde olan hatta samimi olarak hükümeti beğenmiyor, hükümet biran evvel gitsin diyor, sokağa çıkan samimi reaksiyonları kenara koyarak konuşuyoruz. Bu işin arkasında ne kadar komplo olduğu da ortada açık.Bu komplonun çevresindeki birileri de Terör meselesini bitmesini istemeyenlerdir.Çünkü Türkiye’de terör yıllardır devam ettiği için Türkiye’nin borçlanma faizleri yükseldi,Türkiye maalesef borç miktarını daha büyük paralar vererek karşılamaya çalışıyor.Türkiye maalesef teröre ciddi dolayısıyla 1 trilyon 97 milyar kaybı oldu.diye konuştu.
 Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49