Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Türkiye ikinci vatan konumunda
Suriye'de IŞİD ile PYD güçleri arasında devam eden şiddetli çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan mültecilerde, savaştan en çok etkilenen çocuklar oluyor.
Suriye'de yaklaşık 4 yıldan bu yana süren iç savaş nedeniyle hemen hemen her gün Türkiye sınırına doğru kaçışlar devam ediyor. Son olarak IŞID ile PYD güçleri arasında yaşanan çatışmadan kaçıp Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli mültecilerden yine en çok etkilenen çocuklar oluyor.
Yaşanan Çatışmalar sonucu kentlerdeki tahribatlar, yetişkinleri etkilediği gibi çocukları da derinden etkiliyor.
Dünyaya Gözlerini Yeni Açan Bebekler
IŞID ile PYD güçleri arasında yaşanan çatışmadan kaçıp Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli mülteciler arasında dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerde bulunuyor.
Gözlerini dünyaya yeni açan bebekler, olayların farkında olmadan acı çekmiş korkmuş sütten kesilmiş annenin sütünden hiçbir olayın farkına varmadan yaşam sürüyor.
Korku dolu gözler
Aile ve yakınlarının yardımıyla Şanlıurfa'nın Mürşitpınar sınırına gelen çocuklar, barınma yerlerinde yüzlerindeki ifade savaşın ne kadar acımasız olduğunun kanıtıdır.
Türkiye ikinci vatan konumunda
Suriye’de gerilim ve kaos her geçen gün artıyor. Bölgede çatışmalar şiddetlenirken, Suriye’den kaçış da devam ediyor. Suriye’de iç savaş ile birlikte yeni başlayan IŞiD ile PYD güçleri arasındaki savaş  başlaması ile birlikte özellikle çocuk, kadın ve yaşlılara kucak açan Türkiye, Suriyeliler için adeta ‘ikinci vatan’ konumunda. Daha iyi ve güvenli bir yaşam umuduyla namlunun gölgesinde göç yolculuğuna çıkıp, sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yapan Suriyeliler, ülkenin dört bir tarafına dağılıyor.
Sınırda Dünyaya gelen çocuklar
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürşitpınar sınır kapısında son beş gün içerisinde 140 bin sığınmacı IŞiD ile PYD güçlerin savaşından kaçarak Şanlıurfa'ya geldi. Kobani'de bazı eşyalarını alıp kaçan Suriyeli mültecilerise sınıra dayandı.
IŞİD ve PYD’nin çatışmasından kaçıp tel örgülerden Şanlıurfa'ya sığınan mültecilerden Nasra Süleyman önceki gece savaşın sınırında doğum yaptı. Acılar ve korkular içinde Ferman adını verdiği bebeği ile tel örgülere gelen Nasra Süleyman’ı bir Türk askeri fark etti. Asker iki günlük bebeği hemen kucağına alarak anne ve bebeği sınırdan Türkiye'ye geçirdi. Türk askeri İki günlük Ferman bebeği annesine vererek bir araçla Suruç ilçesine gönderdi.
Sınırda doğum yapan Nasra Süleyman, Urfanatik Muhabirimize Şunları Söyledi;
"Savaştan kaçtık malımızı mülkümüzü evimizi terk ettik. Türkiye'ye geçmek istedik önceki gece sınırda bebeğimiz oldu. Sağ olsun Türk askeri beni küçük bebeğimle görünce yanıma geldi. Ve benle bebeğimi sınırdan geçirip kontrol noktasına getirdi. Allah Türk devletinden razı olsun bizlere kapılarını açtılar kendilerine minnettarız "dedi.
Ferman bebek gibi birçok Suriyeli çocuk belki onlarca yıl geçmesine rağmen savaşın izlerini taşıyacak.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49