Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Türk Kızılayı İhtiyaç Sahipleri İçin Şanlıurfa'da "Mağaza" Açtı

Türk Kızılayı Şanlıurfa Şubesi tarafından Haliliye ilçesi Ahmet Ersevan Mahallesinde Giyim Mağazası ve eğirim merkezi için açılış programı düzenlendi. Açılışa Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Şanlıurfa Kızılay şube başkanı Op. Dr. Ahmet İnan, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İlçe şube başkanları ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Açılışın ardından protokol üyeleri ayakkabı ve kıyafetlerden oluşan bir çok giyim eşyası bulunan mağazayı gezerek Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet İnan'dan bilgi aldı.

Türk Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet İnan “Şanlıurfa Kızılayı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezimizin desteğiyle Şanlıurfa Kızılay’ı olarak giyim mağazası açtık. Kızılay olarak ayrıca eğitim merkezini de açtık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İnan,”Bu giyim mağazası ihtiyaç sahibi olan kişilerin tespit edilen bu kişiler uygun zamanlarda kendisine uygun istediği rengi istediği bedeni istediği kumaşı dört parça olmak üzere alabileceği bir mağaza açmış bulunmaktayız. Bu mağaza elbette ki ihtiyaç sahiplerinedir. Kızılay demek bir iyilik hareketi demektir. Bu iyilik hareketinin devamı için elbette ben sayın halkımızın aktif ve diri yardımlarını ve desteklerini mutlaka bekliyorum. Unutmayın ki Kızılay sağ elden alıp sol ele yani ihtiyaç sahiplerine veren el demektir. Ben bu noktada Şanlıurfa halkının kızılanımıza daha aktif yardımlarda bulunacağını umuyorum ve ihtiya sahiplerini de mutlaka kızalayla temas halinde olup buradan istifade etmelerini ben düşünüyorum. Ayrıca bir eğitim merkezide açıyoruz bu eğitim merkezi hem kızılay bilincinin hem yardım bilincinin verilmesi hem de ilk yardım kurslarının verilmesi için açılmış olan bir yerdir. Bu yerde de Hem öğretmenlere hem emniyet mensuplarına, ordu mensuplarına ve aynı zaman da sanayide çalışan işçilerimize ilk yardımın nasıl yapılacağını, ilk Yardımın nasıl hayat kurtaracağını, ilk beş dakika da olan bir müdahalenin hastanın hayatıyla direk ilgili olduğunu belirten bir kurs olacaktır. Bu kursun açılışına hem deyiyim mağazasının açılışına Sayın Kızılay genel sekreterimiz Hüseyin canda iştirak ettiler. Bu bizim için tabi ki bir onur her şeyden önce ben Urfa’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum ve Urfa halkının da bu konuda daha aktif olmalarını bekliyorum”dedi.

Mağaza açılışında konuşma yapan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Türk Kızılayı Genel Merkezi olarak, 258 tane şubesiyle, Türkiye’nin Bütün vilayetlerine yayılmış güçlü bir kuruluştur. Türk Kızılay’ı 152 yaşına girdi. Ecdadımızdan aldığımız bu gücü yeni nesillere aktaracağız” diye konuştu.

Can,”Şanlıurfa’dayız Kızılay genel merkezi olarak sekiz tane şubemizle Türkiye’nin yedi yaşına girdik ecdadımızdan aldığımız görevleri yapmak için buradayız. Şube başkanımızın da ifade ettiği gibi güzel faaliyetlerimizin bir tanesi olan telebyatta buna benzer bir sevgi butik mağazasını, sevgi mağazasını Suriyeli kardeşlerimiz için yaptık. Şanlıurfa’nın geneline baktığımız zaman zaten burada gerçekten ciddi anlamda ihtiyaç sahibi yerel halkın yanında Suriyeli insanlarımızın olduğunu da biliyoruz. Şanlıurfa şubemizin başarılarını biz biliyorduk bu başarılarına bir yenisini daha eklemiş olduk. Böyle bir mağazanın açılışını onlarla birlikte yapıyoruz. Bu mağazamız aldığım bilgilere göre hafta da iki gün ihtiyaç sahiplerine burada Çarşamba ve cumartesi günleri ihtiyaç sahiplerine belirli bir program çerçevesinde giyim ihtiyaçlarını karşılamayı sağlayacaklar. Biz veren el ile alan eller arasında köprü vazifesi olduk. Bunu da devam ettiriyoruz. Bu gücümüzü de insanların en hayırlısı insanlara en yararlı olandır. Kızılay sadece afetlerde depremlerde yangın da sel baskınların da değil normal zamanlarda da ihtiyaç sahipleriyle hep beraber olamaya çalışıyoruz. Açtığımız bu alışveriş butik mağazasını ve eğitim birimizin Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kan acil bir ihtiyaç değil devamlı temin edilmesi gereken bir ihtiyaçtır. Türkiye de her gün kızılayım işi dide kan toplamaktır. Biz hergün dokuz bin ünite kanı toplayıp ülke genelinde bin beş yüz hastane kapısına bırakmak gibi yüce ve ulvi bir görevimiz var hamdolsun bundan on sene geriye gittiğimiz de televizyonlarda ve yayın organlarında kan grupları çıkardı bugün bunlar çıkmıyorsa kızılayın bu konuda ki ödevlerini çok iyi yaptığı ama en önemlisi kan bağışçıları dediğimiz bu konuda ki görevlerini gerçekten hassas olduklarından kaynaklanıyor. Bu yüzden kızılay bir planlama yaparken kan merkezlerini Türkiye’nin ihtiyaç olan hastanelere aynı anda aynı saate aynı zaman da ulaşabilecek mesafelerde ki illerde bunu gerçekleştiriyor. İlerideki yıllarda bu ihtiyaçlara sahip Şanlıurfa da da kan toplama birimi dışında ki birimlerde de olabilir”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49