Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Türk Hava Yolları'na Ait 2 Pilot Beyrut'ta Kaçırıldı
Türk Hava Yolları'na ait İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağın Murat Ağca ve Murat Akpınar isimli pilot ve pilot yardımcısı Beyrut'ta kaçırıldı.
Türk Hava Yolları'na ait İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağın Murat Ağca ve Murat Akpınar
isimli pilot ve pilot yardımcısı Beyrut'ta kaçırıldı. 2 pilot, sabah saat 03:00 sıralarında havaalanından otellerine gitmek üzereyken kaçırıldı.
 
Havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh'deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü'nde önünü kesen iki otomobilin içinden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan pilotların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız bir TV kanalına yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve Lübnanlı yetkililerin iki pilotun serbest kalması için çalıştığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyrut polisi, otobüs şoförünün ifadesini aldı. Otobüsün de Türk Hava Yolları'na ait olduğu öğrenildi.
 
Türk pilotları kaçıranların 4 kişi olduğu, otobüsteki 7 personele ise dokunulmadığı öğrenildi.
 
BÜYÜKELÇİDEN İLK AÇIKLAMA
 
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, bugün sabaha karşı başkent Beyrut'ta Türk pilot ve yardımcısı kaçırıldığını, kaçırılan iki THY pilotuyla ilgili her türlü görüşmeyi yaptıklarını ancak şu ana kadar kaçıranlarla ilgili ellerinde bilgi olmadığını söyledi.
 
Özyıldız, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Aldığımız bilgiye göre, İstanbul'dan Beyrut'a yolcu getiren THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracının önü, silahlı kişiler tarafından kesiliyor. Silahlı kişiler otobüste bulunan hostesleri indirerek pilot ve yardımcı pilotu kaçırıyor. Kaçıranların kimliği belli değil. Bizimle de bağlantı kurmadılar" dedi.
 
Özyıldız, olayın duyulmasından hemen sonra yetkililerle bağlantı kurduklarını, ancak kaçıranların kimliği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.
 
Lübnan güvenlik kaynakları, kaçırılan pilotun Murat Akpınar, yardımcı pilotun ise Murat Ağca olduğunu belirtti.
 
Lübnan 'da daha önce de Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ve tır şöförü Abdulbasit Aslan kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49