Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

TÜMSİAD, “Seçimle Gelmeyen ve Atanan Bir Kent Konseyini Tanımayacağız”

30 Haziran’da yapılacak olan Şanlıurfa Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu öncesi tartışmalar hız kazandı. Kent konseylerinin kuruluş amaçlarından en önemlisinin bağımsız bir yapı olması gerektiği konusunda sivil toplum kuruluşlarından ardı ardına açıklamalar geldi.

Bağımsızlık tartışmalarına bir yorum da TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinden geldi. Şube Başkanı M.Sadık Sade yaptığı açıklamada bağımsız yapıya gölge düşürecek hamlelerden kaçınılması konusunda yetkilileri uyardı. Kent Konseylerinin ait olduğu il için kuruluş ve sistem olarak son derece önemli mekanizmalar olduğuna vurgu yapan Başkan Sade, “Ay sonunda yapılacak Kent Konseyi seçimlerinde olması gereken yapıyı oluşturmaya hep birlikte gayret etmeliyiz. Temennimiz; bağımsız, hiç bir kurumla göbek bağı olmayan, hiç bir idareciden talimat almayan, bu memleketteki doğruyu takdir eden yanlışları da edebini bozmadan dile getirebilen cesur insanların Kent Konseylerinde görev almasıdır. Belediyemizden beklentimiz de Kent Konseyinin bu tarifteki gibi teşekkül etmesi için ortam sağlamasıdır. Atama ile, dayatma ile, talimat ile, kapalı kapılar ardında yapılan liste ile, formalite seçimle iş başına gelerek görev yapacak bir kent konseyinin varlığı bizim için geçersizdir ve tanımayacağız. Biz TÜMSİAD olarak herkesin kent konseyinin kente katkısını düşünmesini istiyoruz. Demokrasiye inanıyoruz ve atama ile değil seçimle görev yapacak ve kimseden talimat almayacak bir kent konseyi oluşmasını temenni ediyoruz. Belediyenin arka bahçesi olacak bir yapıyı asla kabul etmeyeceğiz. Biat kültürünün devamı niteliğindeki her girişimi şimdiden kınıyoruz ve sonuna kadar bu girişimlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. Şanlıurfa kimsenin saltanatına terk edilemeyecek kadar önemli bir kenttir. Kimse bu memleketin tek başına sahibi veya hâkimi değildir, olamaz da… Kulislerde dolaşan ve Kent Konseyinin bağımsız kimliğine gölge düşüreceğinden endişe ettiğimiz lafların dedikodudan ibaret olmasını temenni ediyoruz. Aksi takdirde sesimizi daha gür çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49